Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

28 серпня, 2008 - 00:00

Договір підписано. Чекають на візу міністра

Державне підприємство «Ровенькиантрацит» (Луганської області) уклало договір про спільну діяльність із київським ТОВ «Проспецінвест». Документ підписаний в.о. виконавчого директора ДП Юрієм Зюковим і директором «Проспецінвеста» Юрієм Радченком, а також узгоджено з головою Ровеньківської територіальної організації профспілки працівників вугільної промисловості Михайлом Полухіним. Віза міністра вугільної промисловості України Віктора Полтавця наразі на договорі відсутня. Приватна компанія внесе в спільну діяльність обладнання (комбайни, конвеєри та секції) на суму 539 мільйонів гривень і 287 мільйонів гривень грошових коштів, а натомість — дістане право на користування майном держпідприємства, в тому числі —його вугільними запасами.

Київська концепція для тернопільського бізнес-центру

Київська компанія Real Estate Solutions (ТОВ «Ріал Істейт Солюшнз») розробила концепцію будівництва бізнес-центру з об’єктами соціально-культурного обслуговування в Тернополі. Згідно з повідомленням, розміщеним на веб-сайті компанії, до складу ділового центру загальною площею 8,424 тисячі квадратних метри увійдуть бізнес-центр класу «В» і районний торговельно-розважальний центр. Площа торгової складової становитиме 5,085 тисяч квадратних метрів, офісної будівлі — 3,339 тисячі квадратних метрів.

«Куплю електропоїзд»...

Комунальне підприємство «Київпастранс» оголосило тендер на придбання електропоїзда. Згідно з оголошенням підприємства у «Віснику державних закупівель», заявки тих, хто бажає взяти участь у тендері приймаються до 10 ранку 24 вересня. Розкриття тендерних пропозицій відбудеться 24 вересня о 14.00.

Тендер із відбору банків: дубль два

Державна служба автомобільних доріг України «Укравтодор» проведе повторний тендер із відбору банків для залучення кредиту на суму 800 мільйонів гривень під державні гарантії, повідомив міністр транспорту та зв’язку Йосиф Вінський на прес-конференції в Києві. «Ми відмінили цей тендер, оскільки банк, що його виграв, дав, на наш погляд, дуже високі процентні ставки. Зараз оголошено повторний тендер, щоб знайти більш дешеві гроші», — сказав він.

«Холодні» тарифи

ВАТ «Київводоканал» ініціює підвищення тарифів на холодне водопостачання та водовідведення майже вдвічі. «На сьогоднішній день вихід один — приведення тарифів у відповідність з економічно обгрунтованим рівнем», — заявив перший заступник генерального директора ВАТ «Київводоканал» Віталій Найдюк. Він наголосив, що на сьогоднішній день тарифи на холодне водопостачання та водовідведення в розмірі 1,48 гривні за 1 кубічний метр є найнижчими в Україні. Найдюк нагадав, що Київська міська державна адміністрація ухвалила рішення щодо підвищення тарифів з 1 грудня 2006 року на холодне водопостачання та водовідведення до 3,82 гривні за 1 кубічний метр. Однак за рішенням Київради цей тариф на початку 2007 року було знижено до 1,48 гривні. Найдюк не назвав точної суми тарифів, які «Київводоканал» пропонує встановити на послуги з холодного водопостачання. Разом із тим, за його словами, ця цифра повинна коливатися в межах трьох гривень.

Газета: 
Рубрика: