Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

19 серпня, 2008 - 00:00

Супермаркет не для бідних

Дніпропетровське приватне підприємство «Реарді», що володіє мережею супермаркетів «Большая ложка», відкрило перший елітний супермаркет «Маркет Плаза» в Кривому Розі. Як повідомили в компанії, загальна площа супермаркету становить 1,255 тисячі кв. м, торгова — 670 кв. м. Супермаркет розрахований на покупців середнього та преміального класу.

Муніципальний стадіон для Євро-2012

Міська рада Львова отримала дозвіл держекспертизи на будівництво стадіону до Євро-2012, відповідний проект затверджено, і вже розпочато підготовчі роботи. Фінансові гарантії щодо будівництва надає мерія, яка вчора в Києві представила звіт представникам УЄФА. Цього тижня мерія обіцяє підписати операцію з австрійською фірмою Alpine Bau Gmbh як з генпідрядником. До кінця року депутатський корпус виділить 80 мільйонів гривень з міського бюджету на будівництво стадіону. Ці кошти будуть отримані завдяки перевиконанню міського бюджету. 20 серпня у Львові відбудеться чергове засідання робочої групи урядового оргкомітету з підготовки до Євро-2012 під головуванням віце-прем’єра України Івана Васюника. Стадіон розташовуватиметься в 12 км від центру Львова, неподалік від великого житлового масиву та міжнародної траси. Сама арена розрахована на 33400 місць, з яких 450 — для VIP-персон. Стадіон планується триярусний. На першому буде підземна парковка, два інші призначені для двоярусних трибун, VIP-сектора та додаткових приміщень. Львівський стадіон спроектовано за типом австрійських футбольних споруд.

«Вогнетривкий» інтерес

Холдингова компанія MAG Holdings S.A. (Люксембург), яка входить до російської Групи Магнезит, може придбати понад 50% акцій ВАТ «Пантелеймоновский огнеупорный завод» (Горловка Донецької обл.). Як повідомив Антимонопольний комітет України, він дав MAG Holdings відповідний дозвіл.

Розширюється...

Київська компанія «МД Рітейл», що належить Midland Group, великому оператору міжнародного ринку металів, відкрила три магазини в Донецькій та Дніпропетровській областях, розширивши мережу до 43 торгових об’єктів. Як повідомив фахівець із ціноутворення компанії Олександр Косіков, компанія планує відкриття ще трьох магазинів 21 серпня в Дніпропетровській, Донецькій та Харківській областях. Разом із цим у компанії не уточнили суму інвестицій у відкриття магазинів, пославшись на те, що це «закрита інформація».

Купили проект... і земельну ділянку

Проект логістичного комплексу Baltic Logistic Park (BLP) разом із земельною ділянкою, розташованою в с. Велика Олександрівка Бориспільського району Київської області, купила австрійська Akron Group. «Операція проходила за участю трьох сторін: продавцями виступили компанія «Єврокон Україна» й фінська інвестиційна компанія Vicus, покупцем — австрійська інвестиційна група Akron, інтереси якої Colliers International представляла в даній операції», — повідомила вчора київська консалтингова компанія Colliers International. Згідно з прес-релізом, логістичний комплекс BLP загальною площею 46 тисяч кв. м буде побудований на ділянці загальною площею 12 га на першій лінії траси Бровари — Бориспіль. Площа складських приміщень у комплексі становитиме 43 тисячі кв. м. Завершення будівництва комплексу намічене на перший квартал 2010 року.

Гаряча пора для зерновозів

Державна адміністрація залізничного транспорту України «Укрзалізниця» з 1 січня по 14 серпня цього року перевезла 5,83 мільйона тонн зернових вантажів, зазначається в повідомленні прес-служби «Укрзалізниці». З цього обсягу 3 мільйони тонн вже відправлено в порти. Цього місяця залізниця перевезла понад 700 тисяч тонн зерна. Найбільші обсяги врожаю транспортували Південна та Одеська залізниці. Щодня в роботі «Укрзалізниці» задіяно близько 1 тисячі зерновозів.

Кредитна «п’ятирічка»

Укрсоцбанк (Київ) відкрив кредитну лінію ЗАТ «Фірма «Бакалія» (Хмельницький) на суму $6,825 мільйона. Кредитні кошти надано на п’ять років для поповнення оборотних коштів фірми. Згідно з повідомленням фірми «Бакалія», кредит надано під 13,5% річних.

Взяла під своє крило

Українська група «Метінвест» консолідувала 100%-у частку донецького ТОВ «Науково-виробниче об’єднання «Інкор і Ко» і ввела його до дивізіону вугілля та коксу групи. Як повідомляється в прес-релізі групи, після одержання схвалення на концентрацію від антимонопольних органів України, Болгарії та Німеччини «Метінвест» сконцентрував 100% голосів у вищому органі управління «Інкор і Ко». При цьому прес-центр уточнює, що входження «Інкор і Ко» до складу «Метінвеста» здійснено в рамках розширення вертикальної інтеграції групи з метою забезпечення більш глибокої переробки коксохімічної сировини та отримання конкурентної продукції з високою доданою вартістю. Основним постачальником коксохімічної сировини для «Інкор і Ко», зокрема, нафталінової та фенольної фракцій, є Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ), що входить до групи «Метінвест».

Газета: 
Рубрика: