Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

22 грудня, 2011 - 00:00

Юрій НЕДАШКIВСЬКИЙ: «Перший транш ЄБРР на підвищення рівня безпеки АЕС розраховуємо отримати в другій половині 2012 року»

Державне підприємство «НАЕК «Енергоатом» розраховує отримати перший транш кредиту Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на реалізацію програми підвищення рівня безпеки атомних електростанцій (АЕС) у другій половині 2012 року, повідомив президент НАЕК Юрій Недашківський. «Згідно з графіком, ми очікуємо отримати перший транш кредиту ЄБРР у другій половині 2012 року», — сказав він. За словами Недашківського, проект оцінюється в 1,18 млрд євро, тоді як раніше загальна вартість програми була 1,45 млрд євро. Президент «Енергоатома» також повідомив, що, крім виконання комплексної програми підвищення рівня безпеки енергоблоків АЕС, головним завданням стане отримання ліцензії на продовження терміну служби експлуатації першого енергоблока Південно-Української АЕС. Недашківський сподівається, що тариф на відпуск електроенергії не буде зменшено і, щонайменше, збережеться на теперішньому рівні. «Я сподіваюся, що знижуватися тариф не буде. Потрібно, щоб 2011 року ми отримали хоча б деякий прогнозний тариф, який надалі, в лютому-березні наступного року, може бути скориговано, тому нам зараз потрібно щось закласти у фінансовий план», — сказав голова НАЕК.

У Харкові на території дельфінарію відкрили п’ятизірковий готель

Національний комплекс культурно-оздоровчих центрів «Немо», що розвиває мережу однойменних дельфінаріїв і готелів, відкрив п’ятизірковий готель на 40 номерів на території дельфінарію в Харкові. Крім того, на території харківського дельфінарію відкрито Центр реабілітації і психологічної корекції, в якому, крім першої в місті сенсорної кімнати, є кімната моторно-рухової інтеграції. Власником національного комплексу культурно-оздоровчих центрів «Немо» є компанія «Нерум». Мережа «Немо» налічує дев’ять дельфінаріїв і три готелі в Україні та за кордоном. В Україні національний комплекс культурно-оздоровчих центрів «Немо» містить дельфінарій і готель на 27 номерів в Одесі, дельфінарії в Києві, Донецьку, Бердянську (Запорізька обл.), а також дельфінарій і готель на 40 номерів у Харкові.

Енергохолдинг купує 10 електромобілів

Найбільший приватний вертикально інтегрований енергохолдинг України «ДТЕК» в рамках спільного з торговельним домом Niko пілотного проекту купує 10 електромобілів Mitsubishi iMiEV, повідомив начальник відділу зовнішніх комунікацій холдингу Євген Загорулько. Електромобілі експлуатуватимуть у Києві та Донецьку, для їхньої нічного заряджання «ДТЕК» встановить близько 10 пристроїв, також буде змонтовано одну станцію експрес-заряду. До 2014 року «ДТЕК» вивчить техніко-економічні показники експлуатації електромобілів, виявить недоліки правового регулювання нового для України ринку, дослідить вимоги до інфраструктури. «Отримані аналітичні дані буде передано профільним міністерствам і відомствам, зокрема Міністерству інфраструктури України, Міністерству енергетики і вугільної промисловості України, Державному агентству з енергоефективності і енергозбереження України», — зазначають у холдингу. За підсумками пілотного проекту «ДТЕК» прийме ухвалу про доцільність подальшої заміни власного автопарку електромобілями. Отримавши позитивні результати, холдинг планує на державному рівні просувати рішення, необхідні для розширення ринку електромобілів, та популяризувати цей вид транспорту. У «ДТЕК» також не відкидають участі в створенні мереж електрозарядних станцій, повідомляє Наталія БІЛОУСОВА, «День».

Газета: 
Рубрика: