Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

31 травня, 2008 - 00:00

Нові пакети для ринку супутникового ТБ

З 5 травня перший національний ліцензований провайдер супутникового телебачення в Україні Vision TV, що представляє послугу Viasat, пропонує своїм абонентам три нових телеканали: «Техно 24» — в пакеті «Viasat Популярний», «НСТВ» та «Феникс АРТ» — в пакеті «Viasat Престижний». А з 2 червня абонентам буде запропоновано новий спортивний телеканал «Viasat Sport» — в пакеті «Viasat Престижний», повідомляє Олексій САВИЦЬКИЙ , «День».

В Україні з’явиться європейська колія

Львівська міськдержадміністрація збирається залучити 400 мільйонів євро кредитних і приватних коштів для реалізації проекту «Євроколія», що передбачає продовження залізничних шляхів із шириною колії європейського зразка (1435 мм) від польського кордону (Перемишль) до Львова. Як повідомив начальник управління інформаційної політики Львівської міськради Остап Процик, проект передбачає також продовження робіт на українській ділянці високошвидкісної залізниці з боку Кракова, на якій поїзди зможуть розвивати швидкість до 160 км/годину, будівництво станції поблизу Львівського аеропорту, а в центрі міста — міжнародного вокзалу. За словами Процика, наразі нідерландська компанія Movares проектує модернізацію залізничного полотна від Кракова до українського кордону. Вона виявила бажання проектувати також і українську ділянку дороги. Готується техніко-економічне обґрунтування цього проекту, після чого, до кінця літа, львівська влада звернеться до Європейського інвестиційного банку і Європейського банку реконструкції та розвитку з питання фінансування цього проекту. «Йтися може про 100% теоретичної необхідної суми», — наголосив Процик.

Поділилися рейсами

Столична авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» і дніпропетровська «Дніпроавіа» підписали кодшерингову угоду про спільну експлуатацію ряду ліній усередині країни. Як повідомив керівник рекламного відділу «Дніпроавіа» Станіслав Стадник, згідно з домовленістю, на маршрутах Київ — Львів і Київ — Сімферополь використовуються літаки МАУ, а на напрямках Київ — Одеса, Київ — Дніпропетровськ, Київ — Харків та Київ — Івано-Франківськ — «Дніпроавіа».

Кредит під енергозбереження

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надала ЗАТ «ПроКредит Банк» кредит на суму $20 мільйонів терміном до травня 2015 року. «Ці кошти будуть направлені на кредитування проектів у сфері енергозбереження», — говориться в повідомленні. Зокрема, ПроКредит Банк із метою підвищення використання в Україні енергозберігаючих технологій розробив кредитну програму «ПроРемонт Еко», в рамках якої надає кредити на установку вікон, утеплення дверей, стін, стель, балконів, установку батарей із терморегуляторами, лічильників, котлів, обігрівачів та ін.

Якість буде високою, незалежно від класу нерухомості

Інвестиційно-будівельна компанія «Антал-Сервіс» інвестує понад 830 мільйонів гривень у реалізацію поточних і перспективних проектів нерухомості, розташованих на території Великої Ялти. Наразі компанія завершує першу чергу будівельних робіт із реалізації проекту реконструкції закритого курортного клубу «Чорноморський», розташованого неподалік від Нікітського ботанічного саду в Великій Ялті. Обсяг інвестицій у цей проект — близько 300 мільйонів гривень. Реконструкцію буде завершено до кінця 2009 року. Серед перспективних проектів компанії в Ялті, які перебувають в стадії проектування й узгодження, є також рекреаційний комплекс (обсяг інвестицій — 280 мільйонів гривень), житловий комплекс (150 мільйонів гривень) і котеджне селище закритого типу (105 мільйонів гривень). «У планах нашої компанії — розширення проектної бази в Криму, а також за межами півострова і реалізація проектів у класі «бізнес», «преміум» і «де-люкс» із високого стандарту якості незалежно від класу нерухомості, — стверджує керівник відділу розвитку компанії «Антал-Сервіс» Вікторія Летаєва. — Ми також плануємо наростити власні будівельні потужності, необхідні для реалізації нашою компанією масштабних проектів нерухомості», — повідомляє Олексій САВИЦЬКИЙ , «День».

Сумнівна схема

Не відбулися збори акціонерів ЗАТ «Укрататнафта», які планувалися на четвер і на яких передбачалося розподілити прибуток за 2006—2007 роки, а також змінити органи управління підприємством, зокрема наглядову раду, ревізійну комісію й правління. Але реєстрація акціонерів не відбулася, оскільки були відсутні татарські акціонери цього спільного підприємства, які володіють 33% акцій. На збори прибув представник НАК «Нафтогаз України», перший заступник міністра палива та енергетики України Вадим Чупрун, який мав у своєму розпорядженні доручення на голосування 43% акцій (Полтавський господарський суд заборонив «Нафтогазу» голосувати 18,29% акцій, що в нього на зберіганні). Він заявив журналістам, що «Нафтогаз України» ініціюватиме проведення загальних зборів акціонерів ЗАТ «Укртатнафта» найближчим часом, хоч і не уточнив дату. Представник міноритарного акціонера «Укртатнафти» ТОВ «Корсан» Геннадій Корбан повідомив, що татарські акціонери звернулися до прем’єр-міністра Юлії Тимошенко й назвали подібні ініціативи «Нафтогазу» незаконними. «Сподіваємося, що татарські акціонери знайдуть сили для конструктивного діалогу, щоб урегулювати конфлікт», — сказав Корбан і пояснив, що вимоги татарської сторони стосовно повернення їм 18% акцій, що належали раніше американо-шведській компанії, неможливо задовольнити. «На сьогоднішній день немає можливості повернути ці акції, оскільки є кримінальні справи, судові процеси, якими визнано, що акції були викрадені шляхом емітування векселів і розрахунку за ці векселі акціями, що є незаконною схемою», — сказав Корбан.

Газета: 
Рубрика: