Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

5 квітня, 2008 - 00:00

Ціни на оренду стимулюють будівництво бізнес-центрів

Київська будівельна компанія «Фірма «Т.М.М.» планує наприкінці II — на початку III кварталу цього року почати будівництво бізнес-центра класу В+ у Святошинському районі Києва. Як повідомляється у прес-релізі компанії, інвестиції в споруду цієї 23-поверхової будівлі загальною площею 56,8 тисячі м 2 (в т. ч. офісні приміщення — 36,7 тисячі м 2 ) складуть біля $65 мільйонів. «Згідно з умовами операції, компанія «Т.М.М.» виступить одночасно інвестором і генпідрядником будівництва об’єкта», — говориться у прес-релізі компанії. Вже сьогодні тут виконано біля 75% робіт нульового циклу і проводиться додаткове узгодження проектної документації. «Комерційна нерухомість — перспективний сектор в умовах гострого дефіциту якісних офісних приміщень на київському ринку: сьогодні орендні ставки на об’єкти нерухомості в районі будівництва нового бізнесу-центра «Т.М.М.» становлять близько $35 за м 2 », — зазначається у прес-релізі компанії з посиланням на її генерального директора Миколу Толмачова. Загальна площа земельної ділянки забудови становить 0,42 га. Завершення будівництва БЦ намічено на кінець 2010 року.

Мітять у трійку лідерів

Увійти до кінця року в трійку провідних українських компаній, що керують активами публічних інвестиційних фондів, збирається київське ТОВ «Компанія з управління активами (КУА) «Конкорд Есет Менеджмент». До 2010 року воно хоче стати лідером на цьому ринку, заявив голова інвестиційної групи Concorde Capital Ігор Мазепа. «Бути першими на ринку до кінця 2009 року — я іншого завдання собі не ставлю», — сказав він журналістам. Як уточнив керуючий директор Concorde Capital Костянтин Фісун, наразі компанія, управляючи чистими активами на загальну суму понад 100 мільйонів гривень, уже входить до п’ятірки провідних. Цю позицію вона отримала тільки в середині минулого року. За словами Фісуна, однією з запорук успіху стало рішення компанії створити свою власну мережу фінансових центрів, тоді як конкуренти лише сьогодні починають наслідувати цей приклад. Мазепа уточнив, що наразі вже створено шість таких фінансових центрів і ще три планується відкрити влітку.

Новий хлібозавод конкуруватиме з монополістом

Корпорація «Донецькхліб» збирається збудувати в Полтаві хлібозавод і молокозавод, повідомляє прес-служба Полтавського міськвиконкому. Вартість будівництва двох нових підприємств становитиме кілька десятків мільйонів євро. Будівництво підприємств може зайняти три-чотири роки. Орієнтовна площа земельної ділянки під завод хлібобулочних виробів — 3 га, молокозаводу — 2,5 га. Розташують заводи поруч, на вул. Клінкерній. Це депресивний район колишнього Малобудищанського заводу, повідомляє прес- служба. Молокозавод випускатиме продукцію і для малозабезпечених громадян. «А поява ще одного хлібовиробника дозволить вирівняти цінову політику існуючого монополіста. До речі, хлібобулочні вироби планують із Полтави завозити також і до східних областей України», — зазначається у прес-релізі.

Швидкісна супутникова станція

Один iз світових лідерів виробництва рішень для супутникових систем — американська компанія Hughes Network Systems LLC. — поставить київському ЗАТ «Датагруп» центральну супутникову станцію NOC HX, повідомляється у прес-релізі української компанії. Первинний розмір інвестицій у проект по впровадженню станції становитиме $3 мільйона. Нова система здатна забезпечити швидкість прямого каналу передачі даних від 120 Мбіт/c, зворотного — до 4 Мбіт/c.

Газета: 
Рубрика: