Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

19 лютого, 2008 - 00:00

Енергетики виходять на прибуток

ВАТ «Енергетична компанія «Миколаєвобленерго» істотно скоротила втрати електроенергії в мережах. Про це розповів журналістам голова правління ВАТ Борис Сорокін. За його словами, 2004 року збитки підприємства через втрати становили 120 мільйонів гривень. 2005 року вони поменшали вдвічі, до 56 мільйонів, 2006-го — в iще понад двічі, до 20 мільйонів. 2007 року підприємство вже мало прибуток. Це відбулося через те, що втрати електроенергії — фактично крадіжки — за цей час поменшали майже в п’ять разів, і зараз становлять лише 3%. Це дозволяє, за словами Сорокіна, від стратегії виживання перейти до планомірної роботи з поліпшення енергозабезпечення зростаючої економіки регіону. У результаті в енергетиків з’явилася реальна можливість приступити до ремонтів і модернізації мереж, що перебувають не в кращому технічному стані, повідомляє Віталій ШЛЯПНИКОВ, Миколаїв.

Нова комутаційна платформа Cisco тепер і в Україні

Cisco вивела на ринок цілу серію нових рішень, що реалізовують стратегію Cisco Data Center 3.0 для центрів обробки даних нового покоління. Кульмінацією таких зусиль стало оголошення нової мережевої платформи для ЦОД — Cisco Nexus, яка являє собою нове сімейство комутаторів для центрів обробки даних. «За допомогою стратегії Data Center 3.0 наша компанія перетворює центр обробки даних у віртуальне середовище, що революціонує процеси впровадження нових ІТ-стратегій і дозволяє організаціям швидко реагувати на змінні вимоги бізнесу, — заявила старший віце-президент Cisco Джейшрі Уллал, повідомляє Олексій САВИЦЬКИЙ, «День».

$200 мільйонне IPO

Банк «Південний» збирається шляхом проведення IPO залучити близько $200 мільйонів, повідомив голова правління банку Вадим Мороховський. «Чекаємо протягом 18-24 місяців вікно хорошого ринку для IPO», — заявив він. За словами банкіра, розмір пакета акцій для розміщення за допомогою IPO визначатиметься виходячи із запланованої суми залучень. Голова правління банку також повідомив, що майданчик для проведення поки що не визначений: нею може стати Лондонська або Варшавська фондова біржа, або одна iз азійських бірж.

Київ—Пекін: авіаційне співробітництво

Китайська авіаційна промислова корпорація AVIC-II і Авіаційний науково-технічний комплекс ім. Антонова відпрацьовують проект створення спільного авіаційно-інженерного центру в Пекіні. Як повідомили в прес-службі АНТК, актуальні питання співробітництва щодо проекту обговорювалися в ході візиту в Київ, що відбувся днями, делегації AVIC-II на чолі з президентом корпорації Чжан Хунбяо. Передбачається, що підприємство виконуватиме науково-дослідні й конструкторські роботи з проектування нових і модернізації існуючих літаків, ініціюватиме й обгрунтовуватиме проекти створення нових літаків, розроблятиме їхнє загальне компонування, проводитиме необхідні попередні дослідження. У числі першочергових завдань центру — роботи з подальшого розвитку програми нового китайського середнього транспортного літака Y8F600, створеного за участю АНТК ім. Антонова на основі Y8F400. Нині АНТК ім. Антонова вивчає можливість розвитку співробітництва з китайським авіапромом, у тому числі щодо проектів створення нового китайського транспортного літака вантажопідйомністю від 60 тонн, що ініціюються китайською авіабудівельною корпорацією, а також дальнємагістрального пасажирського літака на 150—200 пасажирів.

Жертва прибутковості. Виграш — лідерство на ринку

Львівський виробник і постачальник комплексу будівельних матеріалів для дахів і фасадів компанія «ТПК» 2007 року збільшила товарообіг на 38,6% — до 693 мільйонів гривень, зазначається в офіційному повідомленні компанії. Згідно з документом, за торішнього зростання ринку виробів із забарвленої сталі на 31% (145 тисяч тонн) компанія утримала на ньому частку в 19,1%, зберігши лідерство на ринку. «У другому півріччі ми свідомо пішли на зниження прибутковості бізнесу й навіть на деякі втрати. ТПК знизила ціни на продукцію задля того, щоб зберегти свою частку. Ми впевнені, що ситуація, яка склалася 2007 року, тимчасова і ринок стабілізується», — приводить прес-служба слова директора департаменту маркетингу «ТПК» Дмитра Сафронова. «ТПК» збирається до середини року завершити будівництво нових цехів виробничого комплексу з виробництва будівельних матеріалів у Білій Церкві, а також встановити тут нове обладнання. Будівництво комплексу розпочате в червні 2007 року. Тут уже запущені чотири лінії з виробництва профнастилу й металочерепиці.

ІТ-партнерство

Корпорація Microsoft і український оператор мобільного зв’язку компанія life:) оголосили про партнерство, в рамках якого life:) запропонує своїм корпоративним користувачам послуги на базі рішення Microsoft Hosted Messaging and Collaboration. Це дозволить корпоративним абонентам BUSINESS life користуватися системою документообігу та обміну повідомленнями корпоративного класу. Послуга включає в себе всі атрибути бізнес комунікації — це привласнене доменне ім’я, надійну та функціональну ІТ-інфраструктуру, а також можливість використання новітніх технологій без додаткових інвестицій, повідомляє Олексій САВИЦЬКИЙ , «День». «На сьогодні на ринку спостерігається великий попит на корпоративні комунікації серед малого й середнього бізнесу, і такі партнери як life:) можуть досягнути великого успіху в цій частині ринку, використовуючи рішення HMC», — вважає генеральний директор компанії «Майкрософт Україна» Ерік Франку.

Тема симпозіуму — економічна культура

Із 26 по 28 лютого в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка пройде Міжнародний економічний симпозіум «Економічна культура: українські реалії та європейський досвід». Учасники проаналізують стан економічної культури в Україні в контексті європейських стандартів і обговорять перспективи розвитку економічної освіти.

Газета: 
Рубрика: