Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

23 січня, 2008 - 00:00

Лідер авторинку робить ставку на нових українських дилерів

Компанія «Тойота Україна» збільшила продаж автомобілів марки Toyota 2007 року в порівнянні з 2006 роком у 2,1 рази — до 13,5 тисяч. 2008 року планується продати 20 тисяч авто. За минулий рік кількість офіційних дилерів цієї марки збільшилася з 9 до 18. У 2008 році дилерська мережа розшириться ще приблизно на десять фірм. Компанія розраховує реалізувати в цьому році ще близько 700 автомобілів марки Lexus. У квітні на український ринок виведуть нову модель Lexus LX 570.

Україна та РФ домовилися щодо координації робіт із проекту Ан-148

Координаційний орган із програми серійного виробництва та реалізації літаків Ан 148 домовилися створити Україна та Росія.Сторони погодилися з доцільністю участі підприємств авіаційної промисловості Росії у проектуванні та виробництві агрегатів, комплектуючих виробів і систем літака Ан 148. Нагадаємо, що міністр промислової політики України Володимир Новицький назвав запуск у серійне виробництво літака Ан 148 пріоритетнимзавданням для української авіаційної промисловості. Регіональний пасажирський реактивний літак Ан 148 100 призначенийдля перевезення від 68 до 85 пасажирів на вiдстань до 4,4 тисяч кілометрів. У цей час у портфелі замовлень на Ан 148 із Росії,України, Казахстану 39 літаків. Їхнім виробництвом займуться Київський державний авіазавод «Авіант» і ВАТ «Воронезьке акціонерне літакобудівне товариство».

Чий ринок?

Голова правління ЗАТ «УкрГазЕнерго» Ігор Воронін у грудні 2007 року обійняв посаду голови наглядової ради підприємства з газопостачання та газифікації ВАТ «Дніпропетровськгаз», змінивши на цій посаді заступника голови правління НАК «Нафтогаз України» Юрія Колбушкіна. Як стало відомо, склад наглядової ради, ревізійної комісії та правління товариства акціонери змінили на загальних зборах 12 грудня. Акціонери облгазу вивели зі складу наглядової ради товариства міноритарних акціонерів Тетяну Гречишникову, Миколу Ткача, Валентина Рудавіна та Михайла Дробязка, а також представників «Нафтогаз України» Миколу Нестеренка та Ганну Миронюк. Новими членами НР за квотою «Нафтогаз України» обрано Юрія Колбушкіна й Едуарда Швидкого (колишній перший замголови правління «Нафтогазу України»), а за квотою ЗАТ «Газтек» — Юрія Величка, Дмитра Чиріча, Олега Губанова і Олександра Мусієнка. Оновлений склад ревкомісії «Дніпропетровськгазу» за рішенням зборів акціонерів очолив директор департаменту внутрішнього аудиту «Нафтогаз України» Юрій Карпов, новими членами ревкомісії обрано Кирила Турчанінова та Володимира Глушка (представники облгазу). Правління «Дніпропетровськгазу» очолив Владислав Олещенко, який раніше працював на іншому підприємстві з газопостачання та газифікації ВАТ «Кіровоградгаз».

Як робиться рейтинг

Група «Метінвест», яка об’єднує гірничо-металургійні активи «Систем Кепітал Менеджмент», почала підготовку процедури отримання рейтингу для керуючої компанії групи ТОВ «Метінвест Холдинг». За словами фінансового директора «Метінвест Холдингу» Сергія Новікова, до кінця першої половини року планується отримати аудировану фінансову звітність і попередні результати кредитної оцінки. У другій половині очікується офіційне опублікування рейтингу холдингової компанії. Завдяки цьому рейтингове агентство матиме можливість оцінити ефективність інструментів корпоративного управління на рівні холдингової компанії та представити свої висновки у вигляді рейтингу.

Електросталь по-італійськи — це сучасно

У лютому нинішнього року на території Нижньодніпровського трубопрокатного заводу розпочнуться роботи зі спорудження електросталеплавильного комплексу «Інтерпайп сталь». Про це під час візиту в Дніпропетровськ повідомив віце-президент італійської компанії «Даніелі» Рінато Пізано, яка є генеральним підрядчиком цього будівництва. Контракт на споруду комплексу ПФК «Інтерпайп» підписала близько року тому — в лютому 2007 року. Нині триває процес визначення субпідрядників. Новий завод, як обіцяють італійські партнери, буде побудований у стислі терміни за найсучаснішими європейськими технологіями. Дата закінчення будівельних робіт — червень— липень 2009 року. За словами керівника проекту Джіно Ангуїлезі, в Італії вже почався процес підготовки обладнання й матеріалів для спорудження електросталеплавильного комплексу, проектна потужність якого 1,32 млн. тонн сталі в рік. Загальна вартість проекту — понад $600 млн. За розрахунками фахівців, внаслідок запуску нового заводу споживання природного газу в Дніпропетровській області повинно знизитися на 87 млн. кубометрів щорічно. Викиди в атмосферу скоротяться загалом у 2,5 рази, а за деякими компонентами у вісім—десять разів. Крім того, на підприємстві з’явиться 500 нових робочих місць, а щорічні відрахування до бюджетів різних рівнів становитимуть 150 млн. гривень. Варто зазначити, що прокладання високовольтних ліній підвищеної потужності від Придніпровської ГРЕС до майбутнього електросталеплавильного комплексу викликало бурхливі протести жителів селища Рибальське, розташованого на східній околиці Дніпропетровська. У своїх зверненнях до керівництва країни та області вони наполегливо вимагають перенесення ЛЕП, стверджуючи, що електромагнітне випромінювання може негативно відбитися на їхньому здоров’ї, повiдомляє Вадим РИЖКОВ , «День».

Газета: 
Рубрика: