Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

22 грудня, 2007 - 00:00

По мільйону нового житла на рік

Київська будівельна компанія «Фірма «Т.М.М.» планує вже найближчим часом істотно розширити виробництво. «Стратегічні плани — через два-три роки здавати 1 мільйон квадратних метрів в експлуатацію щорічно», — сказав журналістам генеральний директор компанії Микола Толмачов у ході телефонної конференції. При цьому він повідомив, що за підсумками 2007 року «Фірма «Т.М.М.» введе в експлуатацію 130 тисяч квадратних метрів житла, тоді як 2006-го ввела 26 тисяч квадратних метрів. У той же час Толмачов повідомив про плани компанії активно розвиватися й у регіонах. За його словами, 2007 року в Харкові «Фірма «Т.М.М.» введе в експлуатацію 40 тисяч квадратних метрів нерухомості, тоді як 2006 року було введено 20 тисяч квадратних метрів.

У новий рік — із новим обладнанням

У два рази збільшити обсяг інвестицій у технічне переозброєння — до 56 мільйонів гривень 2008 року планує Кременчуцький сталеливарний завод, повідомляється в інформації прес-служби підприємства. За її даними, вже укладено контракти на придбання обладнання на понад вісім мільйонів гривень. «Серед пріоритетних завдань на 2008 рік потрібно відзначити заплановану реконструкцію відділення з приготування сумішей у фасоноливарному цеху з установкою охолоджувача для відпрацьованої суміші, збільшення потужностей ділянки механічної обробки лиття в обрубному цеху ливарного виробництва, заміну газоочисного обладнання у сталеплавильному цеху. Передбачено також заміну фізично зношеного та морально застарілого обладнання в цехах заводу, створення ділянки виготовлення модельно-стержньового оснащення, оснащеної сучасними станками з ЧПУ», — повідомляє прес-служба.

Блокуючий пакет

ЗАТ «Смарт-холдинг» і група «Сістем Кепітал Менеджмент» визначили формат об’єднання своїх гірничо-металургійних активів, унаслідок чого холдингова компанія Smart N.V. бізнесмена Вадима Новинського стала власницею 25% + 1 акція у статутному капіталі компанії Metinvest B.V. Як повідомляється у прес-релізі групи «Метінвест», згідно з планом об’єднання в листопаді поточного року «Смарт-Холдинг» передав холдингу «Метінвест» належний йому пакет акцій ВАТ «Інгулецький гірничо-збагачувальний комбінат» у розмірі 82,46%. «Також досягнуто домовленості щодо того, що після отримання дозволу Фондом держмайна України «Смарт» передасть у «Метінвест» пакет акцій ІнГПК в розмірі 17,3%, обтяжений інвестиційними зобов’язаннями», — зазначається у прес- релізі. Крім того, після отримання дозволів від європейських антимонопольних органів, «Смарт» передасть у компанію «Метінвест» належні йому пакети акцій ЗАТ «Макіївський металургійний завод» у розмірі 90,18% і болгарського прокатного заводу Promet Steel у розмірі 90%. Планується, що процес отримання дозвільних документацій відносно даних підприємств завершиться до кінця першого кварталу 2008 року. «Сторони також досягли принципової домовленості стосовно передачі від «Смарта» «Метінвесту» пакету акцій Південного ГПК — розмір пакету, що передається, наразі складає не більше 25%, але, згідно з домовленістю сторін, може бути збільшений до 50% після отримання дозволу АМКУ».

Вирішили самоліквідуватися

Великий український трейдер залізорудної та марганцевої сировини Дніпропетровське ВАТ «Приват-Холдинг» припиняє діяльність шляхом ліквідації, повідомляється в офіційній інформації компанії з посиланням на рішення загальних зборів її акціонерів. Згідно з повідомленням, за таке рішення проголосували акціонери, що володіють сумарно 99,993% акцій товариства. «Відповідно до 155 статті ЦК України, а також до виконання розпорядження Державної комісії з цінних паперів і фондового ринку «Про усунення порушень чинного законодавства про цінні папери» №2072-ДН від 16 січня 2007 року, прийнято рішення про припинення діяльності ВАТ «Приват-Холдинг» шляхом його ліквідації», — зазначено в повідомленні компанії. Акціонери створили ліквідаційну комісію на чолі зі Світланою Кузьменко, яка працювала головним бухгалтером компанії з 30 серпня 2002 року, а також входила до складу правління з 21 грудня 2006 року. До складу ліквідаційної комісії також призначені Олег Сметанін і Ростислав Дубров. Згідно з повідомленням, ВАТ приймає претензії від кредиторів протягом двох місяців від дня публікації оголошення про ліквідацію у ЗМІ.

Колишні акціонери заперечують купівлю акцій

Швейцарська EC Venture Capital, що представляє інтереси одного з колишніх акціонерів ЗАТ «Київстар GSM», подала судовий позов, що заперечу є законність придбання ТОВ «Сторм», дочірньою компанією Altimo, що керує телекомунікаційними активами «Альфа-груп», акцій оператора. Як повідомив віце-президент Altimo Кирило Бабаєв, у зв’язку з позовом накладено арешт на пакет акцій «Київстара», що належить «Сторм», а також припинено повноваження генерального директора ТОВ. «Таким чином, він може бути присутній на зборах акціонерів, однак позбавлений права голосувати», — пояснив Бабаєв. Він не зміг повідомити, який саме з колишніх акціонерів подав судовий позов і в який суд. «Я не маю в своєму розпорядженні такої інформації, ще не бачив навіть визначення суду», — сказав віце-президент Altimo. Як повідомлялося, чергові збори акціонерів «Київстара» мали відбутися 18 січня 2008 року. За словами Бабаєва, Altimo цього разу дала «Сторм» чіткі інструкції щодо участі у зборах.

«Безалкогольні» інвестиції

Приблизно вдвічі збільшити продаж безалкогольних напоїв порівняно з нинішнім роком планує ТОВ «Акваріус систем менеджмент» 2008 року — до 50 мільйонів літрів (без урахування квасу), і тим самим увійти в десятку найбільших виробників цієї продукції в Україні. «Ми ставимо перед собою мету ввійти в десятку найбільших виробників безалкогольних напоїв і довести рівень продажу до 50 мільйонів літрів», — сказав голова наглядової ради ТОВ «Акваріус систем менеджмент» Андрій Білий на прес-конференції. І з метою розширення своєї присутності на безалкогольному ринку України компанія, як повідомив директор з виробництва ТОВ «Акваріус систем менеджмент» Олександр Доценко, проводить реконструкцію належних їй підприємств, зокрема завершується модернізація належного їй одеського підприємства ТОВ «Дарл». У результаті, загальна його потужність сягне 17 тисяч пляшок на годину. Інвестиції у цей проект склали близько $2 мільйонів. Окрім цього, компанія збирається в березні—квітні 2008 року почати виробництво безалкогольних напоїв на Криворізькому і Бердичівському заводах. Інвестиції в обидва підприємства склали близько $6 мільйонів. Компанія також проводить реконструкцію належного їй підприємства «Альянс-1» у Івано-Франківській області, яке спеціалізується на випуску мінеральних і столових вод, повідомляє Олексій САВИЦЬКИЙ, «День».

Газета: 
Рубрика: