Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

15 грудня, 2007 - 00:00

Реконструкція за рахунок інвестора

Комунальне підприємство «Міжнародний аеропорт «Київ» збирається залучити інвестора для реконструкції аеродрому, існуючого аеровокзального комплексу та будівництва нового міжнародного термінала з пропускною спроможністю 240 пасажирів на годину. Згідно з офіційним оголошенням аеропорту, опублікованим на веб-сайті Київської міської державної адміністрації, орієнтовна вартість проекту становить 164 млн. грн. Як повідомлялося, Київська міська рада в липні 2007 року дозволила КП «Міжнародний аеропорт «Київ» передати у заставу цілісний майновий комплекс аеропорту для отримання банківського кредиту на 164 млн. грн. Із загальної суми кредиту 104 млн. грн, планувалося направити на реконструкцію діючого аеродрому, 46 млн. грн — на будівництво міжнародного терміналу пропускною спроможністю 240 пасажирів на годину, 14 млн. грн — на реконструкцію існуючого пасажирського термінала пропускною спроможністю 220 пасажирів на годину. За інформацією КМДА, реконструкції підлягає також штучна злітно-посадочна смуга та місця стоянки літаків. Крім того, планується закупити спеціалізовану техніку для обслуговування літаків, пасажирів, багажу, пошти, автоматизувати надання послуг.

Держпідприємство «відкрилося»

Із державного підприємства Вишгородська енергопостачальна компанія «Укренерговугілля» реорганізована у відкрите акціонерне товариство. Відповідні зміни до статуту підприємства були внесені на початку листопада 2007 року, підтвердили в «Укренерговугіллі». Національна комісія регулювання електроенергетики України на засіданні в четвер, 13 грудня, ухвалила рішення переоформити видані раніше «Укренерговугіллю» ліцензії на передачу та поставку електроенергії за регульованим тарифом у зв’язку з реорганізацією енергокомпанії.

«Екологічний» полігон

Полтавське ЗАТ «Укртатнафта» (Кременчуцький НПЗ) планує інвестувати в реконструкцію полігона твердих побутових відходів 12 млн. грн. «Йдеться про приведення полігона у відповідність до екологічних вимог. Площа полігона збільшиться з чотирьох до дев’яти гекарів», — сказав журналістам головний фахівець із охорони навколишнього природного середовища підприємства Микола Беседін. При цьому він додав, що проектом передбачається створення подвійного дренажу за допомогою труб, які прокладуть під полігоном. «Забруднені води, які зараз просочуються через сміття, трубами відводитимуться на очисні споруди. Потім очищена вода використовуватиметься на оборотних системах «Укртатнафти», — зазначив Беседін.

Чотири елеватори до 2010 року

Рівненський агрохолдинг «Ленд Вест компані» планує до 2010 року побудувати чотири елеватори місткістю одноразового зберігання по 50 тис. тонн кожний. Перший елеватор плануємо побудувати за рік», — сказав генеральний директор «Ленд Вест компані» Михайло Корілкевич на прес-конференції в четвер у Києві. За його словами, елеватори розташовуватимуться в областях, де орендовані компанією землі, зокрема, в Рівненській і Житомирській. Корілкевич також повідомив, що за два роки «Ленд Вест компані» планує збільшити площі орендованих сільськогосподарських угідь з 164 тис. га до 340 тис. га, в основному в регіонах, де зараз працює компанія. Як повідомлялося, днями компанія завершила приватне розміщення 20% акцій серед більш ніж 15 інвесторів і залучила $43 млн. Її загальна капіталізація за підсумками розміщення акцій становила $215 млн.

«Зовнішні» мільйони

2008 року київський Кредитпромбанк збирається залучити на зовнішньому ринку близько $600 млн., повідомив віце-президент кредитно-фінансової установи Василь Перепелиця. «Банк планує залучити наступного року на зовнішньому ринку через різні фінансові інструменти в еквіваленті близько $600 млн.», — сказав він, зазначивши, що більш детально плани з виходу банку на зовнішній ринок обговорюватимуться в січні.

Через пожежу зупинили виробництво

Київська броварня «Славутич», яка входить до складу групи підприємств ВВН в Україні й яка розташовується за адресою вул. Червонознаменна, 137, у четвер тимчасово призупинила виробництво через пожежу на сусідньому підприємстві. Як повідомила «Дню» прес- служба ВВН в Україні, пожежа спалахнула на території алкогольної компанії (ТОВ «Дата Люкс Дістребьюшен». — Авт. ). Згідно з повідомленням, на броварні було відразу ж відключено електропостачання, газ, систему кондиціонування. І для того, щоб уникнути невиправданих ризиків і захистити своїх співробітників від можливих наслідків пожежі, керівництво компанії ухвалило рішення зупинити виробництво й евакуювати всіх співробітників компанії з території заводу, повідомляє Олексій САВИЦЬКИЙ, «День».

Газета: 
Рубрика: