Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

22 травня, 2007 - 00:00

Приватне розміщення акцій

Один із найбільших в Україні виробників цукру — «Західна компанія «Дакор» оголосила про успішне завершення приватного розміщення акцій серед іноземних інвесторів. Проект реалізований шляхом створення відкритого акціонерного товариства «Дубновантажавтотранс», акції якого придбали понад десяток великих іноземних інвестиційних фондів, переважно з Західної Європи й Північної Америки. Сума угоди з продажу 20% акцій ВАТ «Дубновантажавтотранс» становила $21 мільйон. Таким чином, ринкова капіталізація компанії перевищила $100 мільйонів. Майже половина цих акцій була продана в формі депозитарних розписок, випущених Bank of New York. Ексклюзивним радником і агентом з розміщення акцій виступив інвестиційний банк Concorde Capital. Як повідомляє компанія, кошти, отримані від приватного розміщення акцій, будуть направлені на фінансування інвестиційної програми з модернізації виробничих потужностей, подальший розвиток сільськогосподарського напрямку діяльності й фінансування оборотного капіталу.

Найбільша угода на ринку складських приміщень

«Логістична компанія Фордон» і власник складського комплексу «МЛП Чайка» підписали договір оренди понад 30 тисяч кв.м. складських і офісних приміщень. Консультантом цієї найбільшої угоди на ринку професійних складських приміщень України стала компанія Colliers International, яка представляла в ній інтереси орендодавця. Складський комплекс «МЛП Чайка» — найбільший складський комплекс класу «А» в Україні, що повністю відповідає сучасним міжнародним стандартам, розміщений в трьох кілометрах від Київського окружного автошляху і в 800 м від міжнародної автотраси Київ—Львів (Е40), якою проходить понад 30% усього транспортного вантажопотоку Києва та основні імпортно-експортні потоки.

Від Люксембурзької біржі до Євро-2012

Компанія «XXI Століття» оголосила ціну та умови випуску деномінованих у доларах облігацій з погашенням в 2010 році. Заявлена пропозиція облігацій — $175 мільйонів, де ставка купона становить 10% і виплачуватиметься раз у півроку. Облігації гарантуються десятьма підконтрольними компаніями. Подана заява на Люксембурзьку фондову біржу щодо допуску облігацій до торгів на Euro MTF Market. Початок продажу планується на 25 травня. Прибуток від продажу облігацій буде направлений на фінансування розвитку портфеля компанії з існуючих проектів, а також на розширення бізнесу в Києві та інших великих містах України. «Ми задоволені такою успішною оцінкою облігацій. Вилучені кошти дозволять розвивати низку проектів компанії, а також підуть на реалізацію проектів нерухомості в рамках програми підготовки до проведення в Українi Євро-2012», — зазначив голова ради директорів компанії.

Газета: 
Рубрика: