Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

24 квітня, 2007 - 00:00

IT-партнери

Компанії Symantec і DataLux Distribution оголосили про підписання партнерської угоди. Відповідно до неї, DataLux Distribution стає першим в Україні дистриб’ютором рішень високої доступності (high availability) компанії Symantec, орієнтованих на підприємства великого й середнього розміру. Також у рамках договору DataLux Distribution зможе просувати на українському ринку продукти Symantec рівня Enterprise Security. Компанії Symantec, яка пропонує своїм партнерам широкий спектр продуктів (серверні системи зберігання даних, робочі станції, обладнання для побудови конвергентних мереж, а також комплексну підтримку партнерів у тендерах і проектах) і рішень відомих виробників, це дозволить розширити свою партнерську мережу на Україні. Як заявив керівник відділу проектної дистрибуції DataLux Distribution Андрій Якубчик, укладення партнерської угоди з таким відомим світовим виробником, як Symantec, — серйозний крок для нашої компанії й цілком закономірний розвиток нашого бізнесу. На його думку, економіка, що динамічно розвивається, та інтеграція у світову спільноту робить ринок України все більш вимогливим до якості рішень і продуктів, що постачаються, а продукція Symantec органічно вписується в спектр рішень, що пропонуються нашим департаментом, і дозволить партнерам отримати комплексну підтримку з одних рук.

Летючий пожежник

Київський авіаційний завод «Авіант» із вересня збирається почати поставки легких транспортних багатофункціональних Ан-32П (пожежник) для Міністерства з надзвичайних ситуацій. Згідно з укладеним у березні контрактом, до кінця року відомству буде поставлено чотири літаки. Фінансування контракту передбачене Держбюджетом-2007: із загального фонду на закупівлю української техніки та обладнання, включаючи чотири літаки Ан-32П, МНС передбачено виділити 324,3 мільйона гривень. Легкий транспортний Ан-32 має максимальне комерційне навантаження 7,5 тонни, дальність польоту — 800 км, крейсерську швидкість 470 — 530 км/год. Літак здатний перевозити 42 людини. Ринкова вартість одного літака складає нині $7 — 8 мільйонів.

Львівські прилади відтепер у «північному» виконанні

Антимонопольний комітет України дозволив харківському ТОВ «Фірма «Північ» придбати цілісний майновий комплекс державного підприємства ДП «Львівприлад» (Львів). Про це повідомила прес-служба АМК. Львівське відділення ФДМ України видало наказ про підготовку до продажу цілісного майнового комплексу ДП «Львівприлад» за стартовою ціною 16,825 мільйона гривень, а наприкінці березня визнало переможцем аукціону ТОВ «Фірма «Північ», яка придбала майновий комплекс за 16,826 мільйона гривень.

У Росії чекають на українських емітентів

Росія зацікавлена в появі на ринку російських депозитарних розписок (РДР) казахстанських і українських емітентів. Про це вчора повідомила керівник департаменту біржового ринку ВАТ «РТС» Людмила Урськова на прес-конференції в рамках I Міжнародного інвестиційного форуму в Алмати. «У нас зараз повинне бути вироблене законодавство щодо російських депозитарних розписок. Дві держави, які в першу чергу ми розглядаємо, — це Україна й Казахстан», — заявила вона. «Законодавство ще повністю не готове, внесені тільки зміни й доповнення в Закон «Про ринок цінних паперів», але у вас є емітенти, які потенційно можуть увійти (на ринок російських депозитарних розписок)», — зазначила Урськова.

Житлові кредити будуть щедрішими

Наглядова рада Державної іпотечної установи затвердила зміни до Стандартів надання, рефінансування та обслуговування іпотечних житлових кредитів Державної іпотечної установи. Зокрема, збільшено розміри максимальної та мінімальної суми кредиту. Максимальний розмір суми кредиту на одного позичальника, залежно від місця розташування житла, збільшено вдвічі: для Київа та населених пунктів приміської зони — мільйон гривень, для Севастополя, міст з населенням понад один мільйон та населених пуктів приміської зони таких міст — 750 тисяч гривень, для інших міст обласного значення — 500 тисяч гривень, для міст районного значення — 300 тисяч гривень, інших міст та селищ — 200 тисяч гривень.

«Золоте курча»

Харківська державна зооветеринарна академія провела другу Всеукраїнську студентську конференцію з птахівництва «Золоте курча-2007» за участю провідних фахівців галузі та представників уряду. Її організаторами були також ВАТ «Миронівський хлібопродукт», Міністерство аграрної політики України та aсоціація «Союз птахівників України». На конференції обговорювалися проблеми птахівничої галузі та перспективи її подальшого розвитку, шляхи взаємодії бізнесу з аграрною наукою та освітою. Йшлося також про підтримку та навчання молодих спеціалістів. За ініціативи «Миронівського хлібопродукту» Міністерство агропромислової політики України готує наказ про вдосконалення навчальних програм з технології птахівництва. Заплановано провести перепідготовку викладачів ВНЗ. «Ми сподіваємось, що ця конференція стане традиційною для галузі та необхідною як для представників освіти, так і керівників аграрного бізнесу, — зазначила одна з організаторів конференції, начальник Департаменту по роботі з молодими спеціалістами ВАТ «Миронівський хлібопродукт» Лариса Косюк.

Газета: 
Рубрика: