Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

28 лютого, 2007 - 00:00

Зрілість без меж

Компанія «МКС» (Харків) виконала консалтинговий проект з аудиту й оптимізації IT-інфраструктури для державного підприємства «Вугілля України» і підготувала рекомендації з її вдосконалення. При цьому вперше в Україні на практиці застосовано перспективну модель оптимізації інфраструктури Microsoft Infrastructure Optimization Model (IOM). МКС оцінила рівень технологічної зрілості ДП «Вугілля України» у сфері IT, застосовуючи критерії, рекомендовані в моделі Microsoft IOM: управління мережею, управління ідентифікаційними даними, управління пристроями, резервне копіювання й відновлення, безпека й організація IT. Крім того, IT-компанія розробила план послідовного переходу IT-інфраструктури ДП «Вугілля України» на наступний рівень зрілості.

Якість міжнародного рівня

Великий виробник мастил і олив завод «Азмол» (Бердянськ, Запорізька область, 100% акцій належать Фонду державного майна) одержав сертифікат про відповідність системи управління якістю на підприємстві вимогам міжнародного стандарту ISO 9001:2000. Сертифікацію «Азмолу» проводила компанія TNO Certification B.V. (Нідерланди). Термін дії сертифіката — 3 роки. У березні «Азмол» має намір розпочати виробництво мастил під торговельною маркою Azmol Plus. Планується робити близько 10 тисяч тонн масел Azmol Plus за рік. «Азмол» має потужності з виробництва мастил 125 тисяч тонн за рік.

Повітря не псувати

Апеляційний господарський суд Запорізької області скасував рішення господарського суду, що продовжив термін дії дозволу Державного управління екології й природних ресурсів для металургійного комбінату «Запоріжсталь» на викиди забруднюючих речовин в атмосферу. Про це повідомив пресі начальник відділу правового забезпечення облуправління екології Олена Педак. «Нашу апеляційну скаргу суд у лютому задовольнив частково, але рішення попереднього суду скасував», — заявила вона. Зі слів начальника юридичного відділу, суд також зобов’язав облуправління екології ще раз розглянути питання про видачу «Запоріжсталі» нового дозволу на викиди в атмосферне повітря. У зв’язку з цим, облуправління екології має всі підстави для поновлення розгляду справи зі стягнення з комбінату 9,5, мільйона гривень за понаднормативне забруднення атмосфери.

Ласі акції

Кондитерське підприємство «Житомирські ласощі» вирішили викупити 10,947% своїх акцій за ціною 1 гривня за акцію. За повідомленням прес-служби, відповідно до рішення правління підприємства, акції будуть викуплені з метою їхнього подальшого перепродажу серед акціонерів або поширення серед працівників підприємства. Початок викупу акцій — 16 квітня, строк придбання — з 17 квітня по 30 червня.

Добре кредитуватися під екологічні проекти

Корпорація «Індустріальний союз Донбасу» (ІСД, Донецьк) вийшла на ринок для залучення синдикованого кредиту $50 мільйонів через лід-менеджера Calyon Bank у рамках $150-мільйонного кредитного проекту з Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР). Про це повідомив прес-службу один з учасників ринку. За його словами, кредит використовуватиметься протягом п’яти років. При цьому Calyon Bank узяв зобов’язання щодо синдикування частини цього кредиту в сумі $50 мільйонів. Безпосередньо ЄБРР виділяє позику $100 мільйонів терміном на сім років. Позичальником виступає ЗАТ «Екоенергія».

Газета: 
Рубрика: