Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

20 жовтня, 2011 - 00:00

ЗАЗ надасть Фондові соцстрахування від нещасних випадків 259 автомобілів для інвалідів

ПАТ «Запорізький автомобілебудівний завод» (ЗАЗ), найбільший український автовиробник, який входить до корпорації «УкрАВТО», надасть Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України 259 автомобілів із ручним керуванням для інвалідів. Згідно з публікацією у «Віснику державних закупівель», сума договору, укладеного 11 жовтня після перемоги ПАТ «ЗАЗ» у відповідному тендері, становить 16,95 мільйонів гривень (без ПДВ). Як повідомлялося, «ЗАЗ» заявив про намір у травні поточного року розпочати виробництво нових соціальних автомобілів «Сенс» і «Ланос» (для інвалідів) із ручним керуванням замість знятої з виробництва 2010 року «Славути».

До 1 листопада запрацює друга черга вінницької геліоелектростанції

ТОВ «Енергоінвест» (Вінниця) до листопада 2011 року введе в експлуатацію другу чергу сонячної електростанції потужністю 321 кВт поблизу Слобода-Бушанської ГЕС у Ямпільському районі Вінницької області. Про це повідомив президент компанії Володимир Житник. «Я гадаю, до 1 листопада ми запустимо другу чергу. Окрім того, днями ми підписали договір на закупівлю ще 500 кВт сонячних батарей для третьої черги», — сказав він. За словами Житника, монтаж третьої черги сонячної електростанції планується розпочати в березні 2012 року. У той же час, купувати комплектуючі для третьої черги вигідно вже зараз, оскільки ціни на них істотно знизилися. Сонячну електростанцію біля Слобода-Бушанської ГЕС на замовлення «Енергоінвесту» будує компанія «Рентехно» (Київ). У вересні було запущено першу чергу станції потужністю 250 кВт, проектна потужність станції — 1,786 МВт. «Рентехно» впроваджує комплексні інженерні рішення з використанням енергоефективних технологій і поновлюваних джерел енергії.

Iндійська фармкомпанія може розпочати виробництво в Україні

«Індійська фармацевтична компанія Dr. Reddy’s Laboratories Ltd розглядає можливість розпочати виробництво в Україні», — повідомив глава українського представництва компанії Тхрітхал Кизхакекалам Муралідхаран. «Незабаром ми плануємо підписати контракт із однією з європейських компаній. Я зараз неготовий її назвати. Наступного фінансового року почнемо займатися маркетинговим просуванням їхньої продукції. І, звичайно, після цього збираємося запустити виробничі потужності», — сказав він агенції в ході IV Міжнародної щорічної конференції Інституту Адама Сміта — Українського фармацевтичного форуму в Києві у вівторок. Муралідхаран не вказав терміни реалізації проекту. «Це плани на майбутнє, ми почали їх реалізовувати, процес іде», — сказав він. Глава представництва також не уточнив обсяг запланованих інвестицій, зазначивши, що «занадто рано говорити про суми». «Тепер ми інвестуємо в портфель продукції, а далі інвестуватимемо у виробництво», — сказав він. Муралідхаран уточнив, що зараз Dr. Reddy’s Laboratories Ltd працює над просуванням в Україні через місцевих дистриб’юторів продукції німецької фармкомпанії Merck KGaA. За його оцінкою, частка Dr. Reddy’s Laboratories Ltd на українському фармринку становить приблизно 1% із річним обігом у 25 мільйонів доларів, тоді як річний обіг компанії в світі — 1,7 мільярда доларів на рік.

Газета: 
Рубрика: