Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

28 листопада, 2006 - 00:00

Недоцільність об'єднання

Акціонери найбільшого українського виробника продукції птахівництва ВАТ «Миронівський хлібопродукт» вирішили не проводити реорганізацію низки своїх підприємств шляхом об'єднання в товариство з обмеженою відповідальністю (ТОВ). Як повідомила прес- служба компанії, таке рішення акціонери ВАТ прийняли на загальних зборах 24 листопада, вважаючи недоцільним об'єднання підприємств. Акціонери ВАТ «Миронівський хлібопродукт» планували розглянути можливість об'єднання в товариство з обмеженою відповідальністю ЗАТ «Дружба Народів Нова» (АРК), ЗАТ «Оріль-Лідер» (Дніпропетровська обл.), ЗАТ «Миронівська птахофабрика» (Київська обл.) і дочірнє підприємство «Перемога Нова» (Черкаська обл.).

Філософія добра

2007 року Укрексімбанк істотно розширюватиме добродійну діяльність. Як заявив голова правління банка Віктор Капустін, під час підписання протоколу про співпрацю з Міністерством у справах сім'ї, молоді та спорту, для Укрексімбанку «участь у соціальних проектах, направлених на поліпшення життя співвітчизників — питання стратегічне». Вже в лютому 2007 року Укрексімбанк планує створити спеціальний добродійний фонд, який на конкурсній основі фінансуватиме невідкладні проекти соціальної сфери, пов'язані з розв'язанням проблем дітей-сиріт, спорту, а також культури. Відповідний протокол про співпрацю, за словами Капустіна, незабаром буде підписаний із міністром культури. Голова банку не уточнив, про яку конкретну суму йтиметься, але зазначив, що вона істотно більша за кошти, які виділялися банком на добродійні цілі досі (півтори-два мільйони гривень на рік) та може сягнути десятків мільйонів гривень. Крім того, як вважає Капустін, співдружність із міністерствами підвищить ефективність добродійних проектів. «Раніше кожний діяв сам по собі, та це призводило до розосередження коштів і дублювання проектів, — прокоментував прогноз банкіра міністр сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко та додав, — підписання цього протоколу стане позитивним сигналом для соціально відповідального бізнесу. Зараз міністерство проводить переговори з багатьма топ-компаніями, які готові стати складовою державної політики у сфері захисту прав дітей і розвитку спортивної інфраструктури, але діалог із Укрексімбанком виявився найбільш динамічним.

Розширює мережу

ВАТ «Банк Демарк» (Чернігів) розглядає можливість купівлі невеликих регіональних банків. Про це повідомила голова правління банку Лідія Оніщенко. «Ми аналізуємо баланси банків, що цікавлять нас, і не відкидаємо можливості розширення своєї мережі за рахунок купівлі невеликих банків, які працюють у привабливих для нас регіонах», — зауважила вона. При цьому банкір зазначила, що продаж самого «Демарку» найближчим часом недоцільний. «Акціонерами банку «Демарк» чітко визначені напрями розвитку установи, і у продажу її нині чи в майбутньому немає ніякої необхідності», — повідомила Л. Оніщенко. Вона також повідомила, що нинішнього року банк уже відкрив відділення у Харкові і днями відкриє відділення у Дніпропетровську. На 2007 рік заплановане відкриття відділень банку в Луганську, Одесі, Полтаві, Донецьку і Запоріжжі. Як повідомлялося, впродовж найближчих двох років банк планує відкрити відділення в усіх обласних центрах України і розширити мережу відділень у Чернігові та області.

«Поліетиленові» плани

ТОВ «Карпатнафтохім» (Калуш, Івано-Франківська обл.) нинішнього року планує збільшити виробництво поліетилену на 1,9% порівняно з минулим роком — до 107 тисяч тонн. Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на начальника технічного управління «Карпатнафтохіму» Ореста Проніка. За його словами, підприємство в січні-жовтні нинішнього року вже виробило близько 90 тисяч тонн цієї продукції.

Виходить на український ринок нерухомості

KardanGroup (Ізраїль), що є власником TBIН Financial Services Group N.V. (Нідерланди), планує вихід на ринок нерухомості України. Про це повідомив президент української VABGroup Сергій Максимов. «У групи Kardan є дуже сильний підрозділ, що є одним із провідних гравців на ринку нерухомості Східної Європи. Вони вже оголосили про плани виходу в Україну», — зазначив він. У мене є кілька проектів у сфері нерухомості. У Києві поки нічого не будуємо, працюємо в регіонах, зокрема в Одесі, — зауважив він. С. Максимов також зазначив, що «у Києві через масу бюрократичних проблем складно отримати гідну ділянку землі, й ціна буде надто високою».

Газета: 
Рубрика: