Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

25 листопада, 2006 - 00:00

Інвестиції в Україну

Фінський Evli Bank Plc до кінця року оголосить новий фонд прямих інвестицій Evli New Republics для інвестування переважно в Казахстан і Україну, а також інші країни СНД, за винятком Росії. «Спочатку фонд сфокусується на інвестиціях у Казахстан і Україну, де політична стабільність і прозорість краща, ніж у інших країнах СНД», — зазначається в прес-релізі банку. Evli зазначає, що економіки цих країн ростуть швидкими темпами і є привабливими для інвестицій. На думку банку, Україна приваблива для інвесторів завдяки потенційному вступу до СОТ і ЄС. Управляти фондом буде дочірня компанія Evli Bank — Suprema Securities. Розмір фонду поки що не сповіщається.

Перспектива співпраці

Голова ради директорів оператора газотранспортної системи України «Укртрансгазу» Ярослав Марчук і генеральний директор MOL Foldgazszallito Zrt. (Угорщина) Янош Жуга обговорили перспективи співпраці двох компаній. Як повідомив «Укртрансгаз» у прес- релізі, сторони розглянули можливість збільшення обсягів транспортування природного газу в Угорщину територією України. Керівництво «Укртрансгазу» підтвердило, що газотранспортна система України має значні резерви для збільшення транзитних потужностей у напрямку Угорщини, зокрема, за рахунок використання газопроводів Івацевичі — Долина і Торжок — Долина. Учасники зустрічі також обговорили процедуру обміну інформацією між диспетчерськими службами компаній про обсяги транспортування природного газу, який надходить з української до угорської газотранспортної системи.

Українські компанії вийдуть на фондову біржу «сусідки»

Київська інвестиційно-фінансова група «Сократ» і польська фінансова компанія Capital One Advisers підписали угоду про співпрацю з проведення IPO (первинне публічне розміщення цінних паперів) для українських компаній на Варшавській фондовій біржі. Про це повідомив голова правління польської компанії Мартін Душинськи. Коментуючи підписану угоду, М. Душинськи повідомив, що багато клієнтів зацікавлені у виході на фондову біржу Польщі, тому виникла потреба в координації робіт. При цьому він додав, що в найближчі п’ять- шість років на ВФБ буде виведено 30—40 українських компаній. Доступ до капіталу через ВФБ надасть можливість українським підприємствам для зміцнення позицій на вітчизняному ринку.

У тандемі з державою...

Одеський Банк «Південний» взяв участь у проекті Державної іпотечної установи (ДІУ), яким, зокрема, передбачається можливість рефінансування портфеля іпотечних кредитів банку, повідомила прес-служба банку. «Внаслідок чого з’явилася можливість знизити відсоткові ставки по кредитах на купівлю нерухомості й проведення ремонтних та будівельних робіт для фізичних осіб», — говориться в повідомленні. У рамках цієї програми банк надає іпотечні кредити за ставкою 13,9% річних у гривні на 5—15 років. Розмір первинного внеску становить до 30% від вартості купованого житла.

Газета: 
Рубрика: