Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

23 листопада, 2006 - 00:00

Погасить борги й отримає тепло

Комунальне підприємство «Харківські теплові мережі» до кінця листопада погасить 39 мільйонів гривень заборгованості за спожитий цього року природний газ. Як повідомила компанія «Газ України» в прес-релізі, така домовленість досягнута на нараді за участю глави Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова, мера Харкова Михайла Добкіна й генерального директора «Газу України» Сергія Зубова. Міська влада також дала гарантію стовідсоткового розрахунку «ХТМ» за поточне споживання природного газу. «Газ України», беручи до уваги досягнуті домовленості, погодився укласти з теплопостачальним підприємством договір на постачання природного газу на період до кінця опалювального сезону 2006 — 2007 рр. «ХТМ» є найбільшим боржником за газ серед теплокомуненерго України. Борг підприємства за спожитий тільки цього року природний газ становить 155,7 мільйона гривень, рівень розрахунків за поставлене паливо — 32%.

Зацікавився українськими роздрібними мережами

ВАТ «Сьомий континент» розглядає можливість придбання активів в Україні й країнах Балтії. Про це днями заявила генеральний директор компанії Галина Ільяшенко. За її словами, «Сімка» планує придбати роздрібні мережі, керуючись принципом ефективності вкладень. Г. Ільяшенко також повідомила, що «Сьомий континент» планує щорічно відкривати п'ять гіпермаркетів і 20 супермаркетів. Цього року компанія збільшила свою мережу на 11 нових магазинів, включаючи три гіпермаркета. Зі слів Г. Ільяшенко, 2007 року компанія збільшить кількість нових магазинів, щоб зберегти заявлені темпи зростання.

Сертифікація відбулася успішно

Державному підприємству Міністерства оборони «Українська авіаційна транспортна компанія» вручений сертифікат експлуатанта з реєстраційним № 145 від 19 листопада цього року. Як повідомила прес-служба Міністерства оборони України, сертифікат співробітникам підприємства вручив глава Державної служби з нагляду за забезпеченням безпеки авіації Микола Марченко. Держпідприємство успішно пройшло офіційну процедуру сертифікації на відповідність встановленим вимогам із забезпечення безпеки авіації, говориться в повідомленні. «Сертифікат експлуатанта свідчить, що ДП «Українська авіаційна транспортна компанія» відповідає вимогам законодавства України про цивільну авіацію й правилам сертифікації. «Наш колектив серйозно налаштований на розвиток компанії, розширення географії польотів і на те, щоб гідно представляти нашу країну у світі», — заявив генеральний директор ДП «Українська авіаційна транспортна компанія» Віталій Попов.

Німецькі гроші — в український рапс

Німецькі інвестори планують вкласти 70 мільйонів євро у вирощування й переробку рапсу в Харківській області. Як повідомила прес-служба облдержадміністрації з посиланням на керівника Шевченківського району Харківської області Миколу Горошка, зараз ведеться робота зі створення україно-німецького підприємства, що займатиметься вирощуванням і переробкою рапсу в цьому районі. Будівництво й монтаж заводу з переробки рапсу заплановані на 2007 — початок 2008 року. Назва німецьких інвесторів і можлива потужність нового підприємства в повідомленні не уточнюються.

Титановий концерн

Кабінет Міністрів України збирається створити державний концерн з випуску титанової продукції на базі єдиного в Україні виробника металевого губчастого титану — ДП «Запорізький титаномагнієвий комбінат» («ЗТМК»). Таке рішення прийняте під час наради, що відбулася днями у віце-прем'єра Андрія Клюєва. За його словами, зараз ще немає остаточного уявлення про створюваний концерн.

Відкритий для іноземних інвесторів

Власники ВАТ КБ «Надра» (Київ) дозволяють подальше залучення іноземних інвесторів як акціонерів установи протягом найближчих двох років. «Ми не олігархічний, не клановий банк, а банк абсолютно відкритий. Ми не приховуємо свої позиції щодо руху до ринків капіталу. Я впевнений, що це єдине майбутнє для справжнього незалежного українського банку, якщо він не продається якомусь стратегічному покупцю», — повідомив президент банка Ігор Гіленко. За його словами, термін проведення відповідних операцій поки не визначений, але вони можливо відбудуться протягом 2007 — 2008 років.

Газета: 
Рубрика: