Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

31 серпня, 2006 - 00:00

Комісія прослідкує за зобов’язаннями

Спеціальна комісія перевірить перебіг виконання реконструкції нафтопереробного заводу «ЛУКОЙЛ-Одеський НПЗ», повідомив глава Одеської обласної державної адміністрації Іван Плачков. За його словами, комісія буде створена найближчим часом. При цьому І. Плачков нагадав, що перед закриттям заводу на реконструкцію його керівництво підписало тристоронню угоду з Міністерством палива й енергетики та Одеською облдержадміністрацією. І. Плачков також пояснив, що компанія «ЛУКОЙЛ» узяла на себе численні зобов’язання, зокрема зі збереження кількості робочих місць і виплати податків. Глава обласної адміністрації відзначив необхідність з’ясування, наскільки керівництво заводу виконало взяті зобов’язання.

Прийняли і... відмінили

Керівництво Крюкiвського вагонобудівного заводу (КВБЗ, Кременчук, Полтавська обл.) стурбоване рішенням про скасування тендера на поставку 800 напіввагонів Донецькій залізниці. КВБЗ уже зробив 200 напіввагонів для поставки за тендером. Тепер вони стоять на складі. На початку серпня керівництво КВБЗ оголосило, що підприємство виграло тендер на поставку 800 напіввагонів нового покоління моделі 7023-01 із збільшеним об’ємом кузова (90 куб. м.) Донецькій залізниці.

«Укрнафта» шукає підрядників

Відкритий тендер з визначення підрядника на виконання спеціальних робіт оголосило ВАТ «Укрнафта». Йдеться про виготовлення та монтаж продукції з символікою ВАТ «Укрнафта» на 210 АЗС в 23 областях України ( 164 АЗС побудовані за 5 типовими проектами, 46 АЗС — індивідуальні проекти). Роботи включають виконання та погодження в ВАТ «Укрнафта» ескізів оздоблення АЗС; виконання робочого проекту; затвердження проекту в ВАТ «Укрнафта» та погодження договірної ціни по кожному об’єкту; безпосереднє виконання робіт. Отримати інформацію та надати пропозиції можна за телефонами 8 (044) 272-54-58 (департамент будівництва ВАТ «Укрнафта»), e-mail: [email protected] Пропозиції приймаються до 30 вересня 2006 року. Про дату та місце проведення засідання комісії по проведенню торгів (тендерів) з будівництва об’єктів та споруд ВАТ «Укрнафта» буде повідомлено додатково.

Ротація в рамках закону

Акціонери ВАТ «Авдієвський коксохімічний завод» (АКХЗ, Донецька обл.) ввели до складу наглядової ради (НР) і ревізійної комісії товариства компанії ЗАТ «Систем Кепітал Менеджмент» (СКМ, Донецьк) і ТОВ «Метінвест Холдинг», відкликавши з органів управління фізичних осіб. «Ці зміни були проведені відповідно до вимог законодавства України про цінні папери. До статуту і в положення про наглядову раду ВАТ «АКХЗ» були внесені відповідні зміни», — йдеться в прес-релізі. Крім того, акціонери АКХЗ затвердили звіт генерального директора підприємства Геннадія Власова про підсумки фінансово-господарської діяльності заводу в 2005 році, звіт і висновки ревкомісії з фінансової звітності товариства минулого року, а також баланс і звіт про фінансові результати АКХЗ за 2005 рік. Акціонери також ухвалили рішення про порядок розподілу чистого прибутку заводу, отриманого за підсумками роботи в 2005 році (378,669 млн. грн.): 4,844 млн. грн. направлені в резервний фонд, інший прибуток у сумі 373,825 млн. грн. залишений нерозподіленим.

Поділили «по-братськи»

ВАТ «Київводоканал» спрямує на виплату дивідендів 77,1 тис. грн., що становить 30% чистого прибутку товариства за 2005 рік за українськими стандартами бухгалтерського обліку (УСБО). Таке рішення ухвалили позачергові загальні збори акціонерів «Київводоканалу» 29 серпня. Акціонери вирішили залишити 70% чистого прибутку за минулий рік (179,9 тис. грн.) у розпорядженні товариства для поповнення обігових коштів. Прибуток, який «Київводоканал» розраховує отримати за підсумками 2006 року, може бути розподілений аналогічно: 30% — на виплату дивідендів, 70% — у резервний фонд ВАТ. Відповідне рішення ухвалили збори акціонерів, уточнив співрозмовник агентства.

Облігації на будтехніку

ТОВ «Фінансова компанія «Укрбудінвест» (Тернопільська обл.) випустить трирічні облігації серії «А» на 5 млн. грн. із прибутковістю 16% річних у перший рік обігу. Як повідомив емітент у пресі, розміщення облігацій номіналом 1 тис. грн. проведе ТОВ «Вест Роял Кепітал» (Київ), яке виступило андеррайтером позики, з 4 вересня 2006 року по 3 вересня 2007 року. Облігації гаситимуть з 31 серпня по 2 вересня 2009 року. Залучені кошти компанія спрямує на купівлю будівельної техніки та нерухомості. Виплата доходу за облігаціями щоквартальна, передбачена річна оферта.

Газета: 
Рубрика: