Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

3 серпня, 2006 - 00:00

Акціонер ініціює перевибори

Акціонер ВАТ «Електрометалургійний завод «Дніпроспецсталь» (Запоріжжя), що володіє понад 10% акцій товариства, ініціює перевибори правління, наглядової ради та ревізійної комісії «Дніпроспецсталі». Як повідомило ВАТ, на вимогу акціонера це питання внесене на порядок денний чергових зборів акціонерів, призначених на 16 серпня на території підприємства. Крім того, на зборах планується підбити підсумки роботи «Дніпроспецталі» в 2004-2005 роках і розподілити прибуток, затвердити статут у новій редакції та реєстратора. «Дніпроспецсталь» — єдиний в Україні виробник сортового прокату та поковки зі спеціальних марок сталі — неіржавіючої, інструментальної, швидкорізальної, підшипникової, конструкційної, а також із жароміцних сплавів на основі нікелю.

Злиття «молочних потоків»

ЗАТ «Троїцький молзавод» (Одеська обл.) збирається провести реорганізацію шляхом злиття з ТОВ «Ласуня-М», у результаті чого буде створено ВАТ «Троїцький молзавод». Як повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» голова правління ЗАТ «Троїцький молзавод» Сергій Матін, питання про реорганізацію підприємства його акціонери планують розглянути на позачергових зборах 14 вересня. Він пояснив, що засновники ЗАТ «Троїцький молзавод» і ТОВ «Ласуня-М», одні і ті ж троє фізичних осіб, вирішили об’єднати підприємства для підвищення ефективності їхньої роботи. Крім того, за словами С. Матіна, власники підприємств не хочуть, щоб у назві було присутнє слово «Ласуня» у зв’язку з існуванням на українському ринку однойменної торгової марки. Він уточнив, що ТОВ «Ласуня-М» спеціалізується на закупівлі молочної сировини та його первинній переробці.

Переміщення в наглядовій раді

Головою наглядової ради (НР) ВАТ «Запоріжсталь» обраний Едуард Шифрін, який раніше займав посаду заступника глави НР товариства як генеральний директор MidlandResources UK Limited в Україні. Звільнену посаду заступника зайняв Ігор Дворецький, колишній член НР. Таке рішення НР «Запоріжсталі» ухвалила 27 липня. Безпосередньо Е. Шифріну належать 0,0004% акцій «Запоріжсталі», І. Дворецькому — 0,005%. Е. Шифрін є співвласником Midland Group — мажоритарного акціонера «Запоріжсталі». І. Дворецький на момент входження до НР «Запоріжсталі» був головою правління «Індустріалбанку» (Запоріжжя).

Спершу бетонні заводи, потім — термінали

HeidelbergCement Group розпочне розвиток бетонного виробництва в Україні з відкриття бетонних заводів у Кривому Розі й Одесі. Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна голова правління ВАТ «Кривий Ріг Цемент» і керівник цементного напряму HeidelbergCement в Україні Андрій Панченко, виробництво в Кривому Розі планують відкрити в 2006 році, а в Одесі — на початок 2007 року. «Проекти з відкриття бетонного виробництва в Одесі та Кривому Розі вже в технічній фазі, інші проекти з відкриття бетонних виробництв у Харкові, Луганську, Києві — це плани не на поточний рік», — сказав голова правління ВАТ «Кривий Ріг Цемент». А. Панченко також повідомив про плани компанії відкрити мережу цементних терміналів, перший із яких буде побудований у Херсоні. Ведеться також проектування термінала в Одесі.

Бурова на вихідній позиції

Самопідйомна плавуча бурова установка «Таврида» ДАТ «Чорноморнафтогаз» встала на точку буріння на Одеському газоконденсатному родовищі і після проведення підготовчих робіт розпочне буріння експлуатаційних свердловин. Як повідомила прес-служба «Чорноморнафтогазу», в 2006 році планується пробурити першу експлуатаційну свердловину глибиною понад 3000 м. Буріння здійснюватимуть горизонтальним способом, що дозволяє підвищити ефективність видобутку порівняно з вертикально пробуреними свердловинами. «Чорноморнафтогаз» у 2007 році збирається довести загальну кількість експлуатаційних свердловин до трьох-чотирьох і зв’язати блок-кондуктор із транспортною інфраструктурою, уклавши газопровід завдовжки 90 км. Перший газ з Одеського родовища фахівці компанії планують отримати восени 2007 року, ще через рік — повністю освоїти родовище та довести об’єм видобутку природного газу до 1 млрд. куб. м на рік.

Не все житло продається

У Києві в липні був припинений продаж квартир у 32 будинках, які будуються, що становить 15% ринку новобудов столиці. Такі дані приводять аналітики будівельно-інвестиційної компанії «Київ-Житло-Інвест». Як зазначають вони, головними причинами припинення продажу житла стали «відсутність у компаній усієї дозвільної документації на будівництво, а також політична невизначеність у країні». Вони також не виключають, що деякі учасники ринку нерухомості «вирішили притримати квартири, чекаючи осіннього сезонного сплеску активності на цьому ринку». Як сказала провідний аналітик компанії Алла Куценко, «припинення продажу деяких об’єктів бізнес-класу та існуючий високий попит на первинне житло цієї категорії дозволили ряду компаній, які завершують реалізацію своїх об’єктів, істотно підняти ціну».

Газета: 
Рубрика: