Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / НОВИНИ КОМПАНIЙ

18 березня, 2006 - 00:00

Пішли на мирову

Найбільший в Україні виробник літаків Харківське державне авіаційне виробниче підприємство (ХДАВП) і єдиний розробник авіатехніки держпідприємство «АНТК ім. Антонова» (Київ), які близько року з’ясовували стосунки в судах, готуються підписати мирову угоду. Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна генеральний директор ХДАВП Павло Науменко, авіазавод і АНТК уже оформляють мирову угоду. Директор підприємства відзначив, що в цій ситуації «немає того, хто переміг, ані того, хто програв». «Із однаковою повагою і на партнерській основі ми будемо йти вперед і разом освоювати нові ринки», — підкреслив він. «АНТК — наш стратегічний партнер і друг», — додав П. Науменко.

П’ять дозволів, і всі — умовні

Россільгоспнагляд зняв заборону на поставку молочної продукції ще для двох українських підприємств, повідомив Інтерфаксу голова служби Сергій Данкверт. Таким чином, число молочних підприємств України, які отримали право на поставку продукції до Росії, збільшилося до п’яти. Разом із тим, відзначив С. Данкверт, Россільгоспнагляд направив до державної ветеринарної служби України листа, в якому попросив колег до 15 травня вжити всіх заходів по організації виконання російських ветеринарних вимог. Голова служби також відзначив, що за результатами аудиту, проведеного російськими фахівцями в Україні, дозволи на поставку продукції видані підприємствам умовно, до виконання російських вимог у повному обсязі.

«Бориспіль» збільшив чистий прибуток на 24,5%

Державний міжнародний аеропорт (ДМА) «Бориспіль» у 2005 році збільшив чистий прибуток у порівнянні з 2004 роком на 24,5% — до 69,258 млн. грн. Як повідомляється в фінансовому звіті компанії, чистий прибуток аеропорту в 2005 році зріс на 32% — до 392,017 млн. грн. Валовий прибуток «Борисполя» в минулому році збільшився на 33,2% — до 410,149 млн. грн., прибуток до оподаткування — на 59% — до 98,368 млн. грн., фінансовий результат від звичайної діяльності — на 18,6% — до 70,251 млн. грн. Обсяг незавершеного будівництва на балансі компанії збільшився на 5,9% — до 62,48 млн. грн. при зростанні залишкової вартості основних коштів на 52,8% — до 1812,44 млн. грн. за рахунок переоцінки. Довгострокові зобов’язання ДМА в 2005 році зросли в 2,7 рази — до 384,7921 млн. грн.

Обладнання для розширення мобільної мережі

Фінська Nokia виграла конкурс на поставку обладнання для розширення мережі мобільного зв’язку українського оператора ТОВ «Астеліт» (контрольним пакетом ТОВ володіє турецька Turkcell Iletisim Hizmetleri AS). Компанія надала «Астеліту» радіоустаткування GSM/EDGE, включаючи базові станції, контролери базових станцій і системи передач, на суму $75 млн. Українське ТОВ «Астеліт» (торгова марка Life:) володіє ліцензією на надання мобільного зв’язку в стандарті GSM-1800, у листопаді 2005 року було прийнято рішення про видачу ТОВ ліцензії на користування радіочастотним ресурсом у стандарті GSM-900. Покриття мережі стільникового зв’язку оператора охоплює 175 міст і понад 12 тис. населених пунктів.

Власний авіарейс Київ—Донецьк

Авіакомпанія «АероСвіт» — Українські авіалінії» 26 березня розпочинає власні регулярні польоти по маршруту Київ—Донецьк—Київ, які здійснюватимуть літаки Боїнг 737 двічі на день (вранці та вдень). Як повідомив агентству Інтерфакс-Україна прес-секретар «АероСвіту» Сергій Куций, до цього часу авіакомпанія працювала на цьому маршруті за код-шерінговою угодою з авіакомпанією «Донбасаеро», яка використовує на цьому рейсі літаки Як-42. С. Куций відзначив, що «АероСвіт» звернувся до «Донбасаеро» з комерційною пропозицією про обмін блоками місць на рейсах в/з Донецька, щоб сприяти розвитку лінії Київ—Донецьк і її перетворенню в найбільш інтенсивно експлуатовану серед усіх внутрішньо-українських напрямів.

В Україну завезено нові долари

Банк «Фінанси і Кредит» увіз в Україну першу партію десятидоларових банкнот нового зразка на суму $300 тис., повідомив заступник голови правління банка Ігор Львов. За його словами, ці банкноти введені в обіг із 2 березня і будуть в обігу паралельно з банкнотами старого зразка. Нова купюра не відрізняється за розміром від старої, проте вона має більше захисних елементів. Фон нової банкноти має світлий відтінок оранжевого, жовтого й червоного кольорів, а також зображення факела Статуї Свободи і слова «We — the people» з Конституції США. Як нагадав І. Львов, у 2007 році влада США представить нову купюру в $100. Уряд США збирається міняти дизайн доларів кожні сім-десять років, щоб захистити купюри від підробок.

Газета: 
Рубрика: