Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

На Закарпатті «відшукали» двох мільйонерів

17 червня, 2006 - 00:00

Цього року закарпатцями подано 4244 декларації про отримані доходи за 2005 рік. Сума добровільно сплачених підприємцями податків у порівнянні з минулим роком стала більшою за 50%. Двоє жителів Закарпаття задекларували чистий дохід понад один мільйон гривень. Про це на черговому засіданні Ужгородського прес-клубу повідомив в.о. заступника голови, начальник відділу оподаткування фізичних осіб ДПА в Закарпатті Микола Бутенко.

За словами податківця, серед тих, хто задекларував значні суми, є й громадянин Німеччини, який вирішив сплачувати податки в Україні через нижчі, ніж у його країні, ставки. Найбільше багатих людей у Мукачевому, Ужгороді й Тячівському районі. Значні суми, за даними податківців, закарпатці отримали від операцій з нерухомістю та від інвестиційної діяльності. Цікаво, що більшість декларацій — 3926 — містили витрати, за явлені до податкового кредиту. Найчастіше використовувався кредит при оплаті навчання. 42 закарпатців подали декларації про отримані доходи за кордоном, найсумлінніший з них повідомив про зароблені 140 тисяч гривень.

Прийом податкових декларацій триватиме протягом цілого року, повідомляє податкова служба. Наступного року цю процедуру податківці обіцяють ще більше спростити, запровадивши послуги подання декларацій через інтернет. Як зазначає податкова, закарпатці стали «більш свідомими»: про свої доходи повідомляють чимало таких підприємців, котрі, згідно з чинним законодавством, мають право цього не робити.

Наталія ПОПОВИЧ, м. Ужгород
Газета: 
Рубрика: