Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Не зібрали більшості

У Херсоні депутати вдруге провалили «тарифну» сесію
10 березня, 2017 - 12:52

9 березня відбулась позачергова сесія Херсонської міської ради. Засідання тривало менше години. Депутатам не вистачило голосів навіть на затвердження порядку денного. «За» проголосували 26 депутатів.

Позачергова сесія була скликана за ініціативи 28 депутатів, які підписали відповідне звернення до мера. На розгляд депутатів мали винести питання «Про скасування рішення виконавчого комітету міської ради від 10.02.2017 р №42» та «Про встановлення тимчасової заборони на прийняття виконавчим комітетом Херсонської міської ради рішення про підвищення тарифу на послуги з перевезення пасажирським автомобільним транспортом на міських автобусних маршрутах загального користування у м. Херсоні».

Це вже друга невдала спроба зібрати позачергову сесію з цих питань. 22 лютого позачергова сесія, на якій депутати повинні були розглянути зазначені питання, не відбулася через відсутність кворуму. Тоді в залі зареєструвалося 24 депутати при необхідних 28. На відміні рішення виконкому, після якого тариф на проїзд у маршрутках мав зрости з 3 до 5 гривень, наполягають депутати від «Солідарності», «Батьківщини», «УКРОПу», окремі представники «Самопомічі», «Нашого краю», однак їм не вдається зібрати більшості.

Нагадаємо, у Херсоні триває дискусія щодо підвищення тарифу на проїзд у маршрутних таксі. 15 лютого, за позовом нардепа Юрія Одарченка, Херсонський міський суд призупинив рішення міськвиконкому про підняття тарифу. Вартість проїзду 5 гривень трималася всього кілька днів, але після ухвали суду маршрутки знову коштують 3 гривні. У відповідь міський голова Херсона Володимир Миколаєнко подав апеляцію на ухвалу Херсонського міського суду до Одеського апеляційного суду. Міська влада відстоює попереднє рішення виконкому і тариф у 5 гривень. Засідання суду в Одесі відбудеться 15 березня.

Водночас створена робоча група з представників фірм-перевізників, представників міського управління транспорту і громадськості, яка має напрацювати пропозиції до покращення ситуації з пасажирськими перевезеннями в Херсоні.

Іван АНТИПЕНКО, «День», Херсон
Газета: 
Рубрика: