Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Переможемо. На всіх фронтах!

На Львівщині працює сучасне українське вагонобудівне підприємство, яке зробило значний прорив упродовж останніх пів року
13 серпня, 2022 - 12:12

Завод «Карпати» входить до трійки лідерів з вантажного вагонобудування. Тут будують 8 моделей вантажних вагонів, ремонтують рухомий склад, виробляють ємності та резервуари для нафтопродуктів. Також це єдине підприємство в Україні, яке виготовляє контейнер-цистерни різних типів, модернізує їх та ремонтує. Продуктами виробництва користуються як в Україні, так і в Євросоюзі, про що зазначено у повідомленні на ФБ-сторінці керівника Львівської обласної військової адміністрації.

«Через зупинку виробництва металургійних компаній «Азовсталь» та «Азовмаш» в Україні зупинилось виробництво нових вантажних вагонів. Саме підприємство з Львівщини знайшло шлях для вирішення проблеми: тут розробили п’ять моделей вагонів, які виготовляють зі зварною хребтовою балкою», – йдеться у дописі Максима Козицького.

Також у повідомленні керівника ЛОВА йдеться про те, що ще одна проблема, яка виникла через воєнні дії росії проти України, – блокування Чорноморських портів. Відтак завод у Львівській області почав серійне виробництво контейнерів для транспортування сипучих матеріалів на платформах заводського виробництва, які відповідають вимогам для руху європейськими коліями.

Через припинення постачання в Україну поглинальних апаратів завод спроєктував та підготував до випробувань для виробництва поглинальні апарати з деталями і компонентами суто українських виробників.

У липні підприємство розпочало формування локомотивно-ремонтного цеху та кузовної дільниці.

«Завод продовжує працювати та розвиватися, забезпечує людей роботою і сплачує податки. Переможемо. На всіх фронтах!», – зазначає Максим Козицький.

Тетяна КОЗИРЄВА, «День»
Фото з ФБ-сторінки Максима КОЗИЦЬКОГО

Рубрика: