Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Самоспалення

Правоохоронці не вбачають в цьому хуліганства
26 жовтня, 2006 - 00:00

Завершено розслідування конфлікту між директором Кременчуцького сталеливарного заводу та начальником бюро праці та зарплати фасонно-ливарного цеху Поліною Іващенко, яка працює на підприємстві вже 26 років. Іващенко прямо в кабінеті начальника вилила на себе легкозаймисту речовину та спробувала себе підпалити. Господар кабінету встиг погасити полум'я, і жінка залишилася майже неушкодженою. Слідчі Крюківського райвідділу міліції Кременчука (Полтавська область) не змогли кваліфікувати її дії як хуліганство, як того вимагав у своїй заяві директор, оскільки жодних ознак інкримінованого правопорушення в події не було. Начальник бюро зарплати пояснювала свої дії прагненням зупинити репресії на стальзаводі проти тих, хто працював і не покинув робочі місця під час нещодавнього конфлікту між акціонерами підприємства.

Нагадаємо, що 25 серпня близько трьохсот молодиків вчинили спробу захопити завод, використовуючи залізні труби та пістолети з гумовими кулями. Штурм був блискавичним і закінчився кількома десятками поранених. Як наслідок, завод перейшов від фінансової групи «Форум» до груп «ТАС» і «Приват». Останні «поставили» нового директора — Дмитра Черненка. Робітники заводу тоді розділилися на два табори та проводили паралельно два мітинги, а після того проти старих працівників заводу розпочалися утиски.

Тепер ситуацією на Кременчуцькому сталезаводі зацікавилися профспілкові організації, і відтак на нових власників чекає ще одна «напасть» у вигляді спеціальної комісії від Федерації профспілок України.

Євген БРИЖ, Полтава
Газета: 
Рубрика: