Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Третю швидкість увімкнено

27 жовтня, 2007 - 00:00

Використання абсолютно нової для України технології CDMA2000 1xEV-DO Rev A дозволить забезпечити найшвидшу передачу даних на вітчизняному ринку.

МТС-Україна оголосила про запуск мережі високошвидкісного бездротового інтернету, «МТС Конект». Завдяки новій технології CDMA2000 1xEV-DO Rev A такі речі, як високошвидкісна передача даних і мобільний доступ в iнтернет стануть звичайними послугами вітчизняного ринку. Швидкість передачі даних сягне максимальної позначки 1.8 Мбіт/с, отримання даних — 3.1 Мбіт/с. Такі цифри в декілька раз перевищують результати інших українських операторів.

«Це швидкісний бездротовий iнтернет на основі технології мережі третього покоління. Він дозволить нам задовольнити зростаючий попит на послуги передачі даних на вітчизняному ринку. Ми плануємо швидко розширювати покриття мережі й уже скоро почнемо надавати послугу бездротового доступу в iнтернет у всіх найбільших містах України», — говорить генеральний директор МТС Україна Павло Павловський. Першим містом, звичайно ж, став Київ. Заодно пощастило і супутникам столиці: нову технологію зможуть оцінити в Борисполі, Кончі-Заспі, Ірпіні, Бучі, Вишгороді тощо. А до кінця року поява «МТС Конекту» анонсується в Харкові, Донецьку, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові та Одесі. Решта обласних центрів чекатиме наступного року. Лише в 2008 році ця послуга з’явиться і на курортах Криму та Карпат.

Проте таким містечкам, як, наприклад, Біла Церква, що за сто кілометрів від Києва, доведеться чекати ще довше, адже в найближчі плани МТС-Україна вони поки що не входять. «Майбутню перспективу цих міст покаже попит», — пояснив «Дню» Павло Павловський. За його словами, 200 тисяч населення — це замало для гарного попиту, та й справа не в кількості населення, а в економічній доцільності. «Поки що це нам не вигідно», — підсумував Павловський...

Та, незважаючи на географічну несправедливість для деяких користувачів всесвітньої мережі, Україна впевнено розвивається у сфері телекомунікацій. За словами директора з маркетингу та заступника генерального директора МТС-Україна Василя Лацанича, нині в нашій державі спостерігаються перспективи високого зростання саме в сферах фіксованого зв’язку та iнтернету. «Ми прогнозуємо, що до 2010 року проникнення мережі сягатиме 30 відсотків. А це вже великий, хороший, європейський рівень проникнення, — наголошує Лацанич і пояснює: — iнтернет-ринок до сьогодні мало цікавив великих гравців, тому що давав значно скромніші доходи, аніж мобільний зв’язок. Але зараз ми бачимо хороші перспективи для зростання: до 200 мільйонів доларів у цьому році і до більше 500 мільйонів доларів у 2010 році...». Інвестиції ж компанії в цей проект, за словами Павловського, на сьогоднішній день склали близько 50 мільйонів доларів...

Щоб стати користувачем швидкісної новинки, достатньо підписати контракт з компанією, купити спеціальний USB-модем приблизно за 200 доларів, отримати RUIM- карту (модифікована SIM- карта для CDMA-технологій) і інсталяційний диск. Діятимуть чотири тарифи з абонплатою від 50 до 200 гривень. Для корпоративних клієнтів замість USB-модему необхідно буде придбати Wi- Fi/CDMA-маршрутизатор.

Олексій САВИЦЬКИЙ, «День»
Газета: 
Рубрика: