Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Видобуток газу зростатиме

15 грудня, 1999 - 00:00

Зі слів І. Рибчича, в січні— листопаді компанією «Укргазвидобуток» пробурено 95 тис. метрів розвідувальних свердловин. Цього року «Нафтогаз України» відкрив 6 газових родовищ — Красноградське (Харківська область), Кружилівське (Луганська область), Верещицьке і Орховицьке (Львівська область), Ульяновське (Дніпропетровська область) і Північно-Казантипське (на шельфі Азовського моря). У попередні роки приріст запасів був на рівні 5-6 млрд. кубометрів за рік.

І. Рибчич сказав, що збільшення видобутку газу через збільшення розвідувального буріння може початися не раніше 2002-2003 р. З його слів, «Укргазвидобуток» бурить свердловини за рахунок прибутку і збільшення податків для нафто- і газовидобувних підприємств призведе до значного скорочення буріння.

«Укргазвидобуток» — найбільша газовидобувна компанія України. У січні—листопаді «Укргазвидобуток» скоротив видобуток газу на 0,7% — до 12,3 млрд. кубометрів. «Укргазвидобуток» видобуває близько 75% газу в Україні.

У січні—березні «Укргазвидобуток» не вводив в експлуатацію нові свердловини, у квітні—жовтні компанія почала видобуток газу на 36 нових свердловинах і видобуток нафти — на 11 свердловинах, інформують Українські новини.

Газета: 
Рубрика: