Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Авіапрем’єра року

АНТОНОВ показав перший український літак без російських комплектуючих
21 грудня, 2016 - 11:35
Авіапрем’єра року

Держпідприємство «Антонов» представило у вівторок перший дослідний зразок нового транспортного літака Ан-132D. В урочистій події взяв участь Президент України Петро Порошенко.

«Сьогодні день народження у нового літака Ан-132 D. Літак був створений в рекордно короткі терміни, за півтора року. Упевнений, у нього велике майбутнє. Вітаю з цією перемогою всіх авіабудівників і бажаю новому літаку щастя. Слава Україні!» — йдеться на сторінці в Facebook Президента України.

Ан-132D — це перший літак у лінійці Антонова без російських комплектуючих. Літак призначений для польотів на близько- і середньомагістральних маршрутах, він зможе виконувати широкий спектр завдань з перевезення вантажів. Раніше був підписаний меморандум про намір спільного виробництва 80 літаків Ан-132 для Саудівської Аравії. Частина літаків буде вироблятися в Україні, але одночасно з цим і в Саудівській Аравії будуть створюватися потужності для виробництва цього літака і компонентів. Інтелектуальна власність на літак розділена в рівних частках між двома сторонами. Вартість літака поки не відома. Рішення про те, чи буде підписаний твердий контракт на 80 літаків, буде прийнято після поставки першого зразка.

Алла ДУБРОВИК-РОХОВА, «День»
Газета: 
Рубрика: