Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Iрландські «канікули»

Вільям і Кейт поїхали з офіційним візитом до сусідньої країни
6 березня, 2020 - 12:28
Вільям і Кейт поїхали з офіційним візитом до сусідньої країни. Фото Рейтер

Герцог Кембриджський закликав Велику Британію та Ірландію підтримувати зв’язки дружби після Brexit, на другий день свого візиту до країни. Він заявив, що відносини між людьми є «важливішими», ніж юридичні договори між державами. Також закликав Велику Британію та Ірландію не бути «пов’язаними кривдами минулого».

За тоном та змістом, звернення герцога в Музеї літератури в Дубліні, на початку приїзду, відображало коментарі Королеви Єлизавети ІІ щодо її історичного візиту в Ірландію в 2011 році. Вільям цитував свою бабусю, кажучи, що острови «пережили більше, ніж справедливу частку душевного болю і турбулентності».

— Звичайно, зміна відносин між Великою Британією та ЄС вимагатиме від нас спільної роботи для того, щоб відносини між Ірландією та Великобританією залишалися настільки ж міцними, — сказав Вільям. — Я впевнений, що дружба, взаєморозуміння та спільне бачення мирного і процвітаючого майбутнього забезпечать, щоб унікальний і дорогоцінний зв’язок між нашими людьми не був порушена... Моя родина налаштована продовжувати грати свою роль у захисті, збереженні та зміцненні цих зв’язків.

Герцог і герцогиня Кембриджські пішли слідами королеви і вшанували героїв ірландської незалежності в Саду пам’яті в центральному Дубліні.

Також на менш грандіозних заходах, в організаціях, діяльність яких узгоджується з інтересами Вільяма та Кейт, привітання було дуже теплим.

Герцог повторив слова своєї бабусі 2011 року, коли він звертався до спільної історії Великої Британії та Ірландії, її підйомів та багатьох падінь. Усі невеликі кроки, які будують відносини між Британією та Ірландією.

Вони також зустрілися з доглядачем Таоїзеха (прем’єрміністра) Лео Варадкара та його партнером Меттью Барреттом в урядових будівлях у центрі міста. Фото Рейтер.

Аліса ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: