Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Менша сестра» статуї Свободи

На знак американо-французької дружби її встановили у резиденції посла у Вашингтоні
20 липня, 2021 - 12:29
«Менша сестра» статуї Свободи. Фото Рейтер

Приблизно через 135 років після прибуття своєї «старшої сестри» до Нью-Йорка, у середу в столиці США була представлена мінікопія статуї Свободи на знак американо-французької дружби, повідомляє France24.

Репліка заввишки орієнтовно три метри (а славнозвісний оригінал має висоту 93 метри) була відкрита міністром закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном та його американським колегою Ентоні Блінкеном. Бронзова статуя була встановлена в саду резиденції посла Франції у Вашингтоні.

Під час подорожі з Парижа монумент проминув острів Свободи, на південь від Манхеттена, де розташована знакова статуя «Свобода, що освітлює світ», подарована Францією США наприкінці ХІХ століття. Відлита з тієї самої форми, яку використовував скульптор Фредерік Огюст Бартольді, статуя подорожувала у спеціально розробленому футлярі з оргскла в контейнері, який перевозила французька судноплавна компанія CMA-CGM, ідеться в повідомленні.

На фото: репліка статуї Свободи представлена у резиденції посла Франції у Вашингтоні, округ Колумбія, США, 14 липня 2021 р

Газета: 
Рубрика: