Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Міс Iндія стала Міс Всесвіту

Конкурс відбувся, хоч і зіткнувся з труднощами через появу «омікрона»
17 грудня, 2021 - 10:59
Міс Iндія стала Міс Всесвіту. Фото Рейтер

Харнааз Сандху з Індії була коронована 70-ю Міс Всесвіт, перемігши приблизно 80 конкурсанток, пише english.alarabiya.net. Попередня Міс Всесвіт Андреа Меза з Мексики коронувала свою наступницю, актрису Боллівуду, в ізраїльському курортному місті Ейлат на Червоному морі. Конкурс включав показ традиційних національних костюмів, купальників та серію запитань на співбесіді, щоб перевірити ораторську майстерність учасниць.

Але останніми тижнями конкурс привернув увагу й з інших причин, пише видання. Палестинці «закликали учасників пропустити захід на знак протесту проти поводження Ізраїлю з палестинцями. Зрештою, лише Малайзія, переважно мусульманська країна, яка має тісні зв’язки з палестинцями, не надіслала свого представника, посилаючись на глобальну ситуацію з COVID-19». Водночас Андреа Меза раніше закликала конкурсанток виключити політику з конкурсу, сказавши, що він покликаний зібрати разом жінок різного походження. «Коли ви там, ви забуваєте про політику, про свою релігію», — сказала вона Associated Press.

Сара Саланскі, чиновник міністерства туризму Ізраїлю, повідомила, що країна була обрана для проведення конкурсу на початку цього року через успішну програму вакцинації Ізраїлю від коронавірусу. Змагання в останню хвилину зазнали труднощів через появу штаму омікрон, який змусив Ізраїль закрити свої кордони для іноземних туристів наприкінці минулого місяця. Більшість учасниць конкурсу «Міс Всесвіт» вже були в країні до того, як нові правила набули чинності. Але тим, хто прибув пізніше, дали спеціальний дозвіл на вхід, хоча і з обов’язковим 72-годинним карантином.

На фото: Переможниця Міс Всесвіт Міс Індія Харнааз Сандху реагує, коли корону Міс Всесвіт вдягає їй на голову Андреа Меза з Мексики на курорті Ейлат, Ізраїль, 13 грудня 2021 року. Фото Рейтер

Газета: 
Рубрика: