Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Надзвичайні морози в Монреалі

Місто вважається одним із найхолодніших у Північній Америці
28 січня, 2022 - 11:51
Надзвичайні морози в Монреалі. Фото Рейтер

«Монреаль — одне з найхолодніших міст Північної Америки, із середньою температурою січня всього 16 градусів за Фаренгейтом — а це мінус 8 за Цельсієм. «Якщо ви плануєте відвідати місто в будь-який момент взимку, вам потрібно бути готовим до ще більш холодної погоди. Нижні температури вночі часто опускаються нижче нуля, а термометри в місті в минулому опускалися до мінус 34 за Фаренгейтом (мінус 36 за Цельсієм). З іншого боку, жорстокі зими Монреаля сформували його культуру і навіть міський пейзаж», — так відгукується про місто в канадському Квебеку тревел-блогерка Marriot Bonvoy traveler.marriott.com.

А останнього тижня місто і прилеглу місцевість накрили надзвичайні навіть для Монреаля холоди. Міністерство охорони довкілля Канади оприлюднило минулого тижня попередження про надзвичайно холодні умови для більшої частини південного Квебеку.

Минулої п’ятниці монреальці прокинулися з температурою -26,4 градуса за Цельсієм, що стало найхолоднішим ранком сезону — рекорд для цього дня становив  -27,5 градусів за Цельсієм у 2005 році, інформував місцевий новинний сайт montreal.ctvnews.ca. Тож усіх, хто працює на відкритому повітрі, закликали робити регулярні перерви, щоб зігрітися.

А енергопостачальна компанія зі свого боку попросила місцевих клієнтів зменшити споживання електроенергії в очікуванні потенційно рекордного попиту на електроенергію та тепло, що підживлюється різким похолоданням — знизити термостати на «один-два градуси за Цельсієм, особливо в порожніх кімнатах у будинку», а також «відкласти або зменшити використання великих електроприладів, зокрема сушильних та посудомийних машин», інформує montrealgazette.com.

На фото: Лисиця стоїть на сніговому пагорбі, коли в Монреалі, Канада, 21 січня 2022 року настає екстремальна холодна погода. Рано-вранці в Жан Драпо-Парку було мінус 22 за Цельсієм. Фото Рейтер

Газета: 
Рубрика: