Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Під час коронавірусу помирають не тільки інфіковані

Члени королівської родини занепокоєні проблемами онкохворих
23 жовтня, 2020 - 12:11
Члени королівської родини занепокоєні проблемами онкохворих. Фото Рейтер

Принц Вільям розповів про «немислимі проблеми», з якими стикаються хворі на рак внаслідок вірусу. Герцог Кембриджський заявив, що «наслідки» кризи були особливо гострими для тих, хто стикався із затримкою лікування.

Це сталося буквально через кілька днів після того, як принц попередив про «катастрофу психічного здоров’я», якщо карантин перешкоджає спілкуванню. Багато експертів попереджають, що пандемія справила руйнівний вплив на хворих на рак, життєво важливе лікування було відкладено або скасовано.

Вільям пішов слідами своєї матері, щоб закласти камінь-фундамент дослідницького центру раку в лікарні Королівського Марсдена в Саттоні, Сурреї. Він поговорив зі співробітниками про швидкі зміни, які вони запровадили для продовження лікування під час кризи.

Сюди входило створення ракового центру, який забезпечував пацієнтам можливість продовжувати своє термінове хірургічне втручання.

У своїй промові Вільям, який є президентом The Royal Marsden NHS Foundation Trust (королівського фонду захисту медичної служби), визнав труднощі, з якими стикаються пацієнти по всій країні, яким лікування було затримано внаслідок блокування. Він був там, щоб відзначити початок будівництва Центру раку у тресті — дослідницького та лікувального закладу.

Аліса ПОЛІЩУК, «День»
Газета: 
Рубрика: