Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Твій генетичний код»

Вишиванкова хода у Львові завершилася біля могил загиблих за незалежність України
19 травня, 2017 - 15:01
«Твій генетичний код»

Гасло акції з нагоди Всеукраїнського дня вишиванки, який від 2006 року відзначають у третій четвер травня, — «Твій генетичний код!». Аби взяти участь у заході, до будівлі ратуші, що на площі Ринок, прийшли сотні львів’ян та гостей міста. Не менше було й «уболівальників» — дорослих і малих. І всі, звичайно ж, у вишитих сорочках. Учасників ходи привітав Львівський міський голова Андрій Садовий, опісля присутні заспівали гімн України.

Від будівлі міськради колона рушила на Личаківський цвинтар — до могил Героїв Небесної Сотні та загиблих в антитерористичній операції. Там до кожного хреста прикріпили вишиті стрічки та спільно помолилися за душі полеглих за незалежність України.

Також у рамках заходів у Львові у четвер величезні розшиті сорочки та суконки одягнули фігури Нептуна, Амфітріти, Адоніса та Діани, що прикрашають фонтани на площі Ринок, та левів біля входу до будівлі міськради. Гарне мереживно-візерункове свято, в якому взяли участь до півтисячі студентів, відбулося й біля Франкового університету. Також — покази моделей вишиванок ручної та майстер-класи, на яких вчили за давніми українськими традиціями зав’язувати хустки та плести намисто із зерна та насіння, що влітку дуже пасуватимуть і пані, і панночкам. Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів
Газета: 
Рубрика: