Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Важливі підсумки опитування герцогині

Кейт Міддлтон: «Ранні роки стосуються того суспільства, яким ми станемо»
4 грудня, 2020 - 12:02
Кейт Міддлтон: «Ранні роки стосуються того суспільства, яким ми станемо». Фото Рейтер

«На початку цього року ми запропонували вам п’ять  важливих запитань про виховання дітей молодших  п’яти років. Ми хотіли почути, що ви думаєте про важливість перших років життя наших дітей. Понад пів мільйона з вас відгукнулися на цей заклик, унаслідок чого ми врахували ваш внесок і об’єднали його з іншими дослідженнями, щоб підготувати найбільше у Великобританії дослідження щодо раннього дитячого розвитку. Цей рік був надзвичайно складним для всіх нас, і зараз украй важливо говорити про родини», — звернулася минулого тижня до британців у відеоролику герцогиня Кембриджська, повідомляється на сторінці kensingtonroyal. Нагадаємо, проект Кейт Міддлтон 5 Big Questions on the Under Fives — це своєрідний сервіс з анкетуванням, завдяки якому всі британці мали можливість висловитися про проблеми виховання дітей та освіти.

«Дев’яносто вісім відсотків із вас сказали, що виховання необхідне для досягнення результатів упродовж усього життя. Але лише кожен четвертий насправді усвідомлює особливу важливість перших п’яти років життя дитини, — заявила Кейт Міддлтон у відео, присвяченому попереднім підсумкам дослідження, опублікованому на сторінці Кенсингтонського палацу в Instagram. — За останнє десятиріччя я зустрічала людей із усіх верств суспільства. Я бачила, що такі проблеми, як безхатченки, наркоманія та погане психічне здоров’я, часто пов’язані з важким дитинством. Але я також бачила, як позитивні захисні чинники в перші роки життя дитини можуть зіграти вирішальну роль у формуванні її майбутнього. Ранні роки засвідчують не лише те, як ми ростимо наших дітей. Вони показують, як ми виховуємо наступне покоління дорослих. Вони стосуються того суспільства, яким ми станемо».

Також представник Кенсингтонського палацу повідомив, що «наступного року герцогиня оголосить про амбітні плани, які допоможуть привернути увагу до важливості такого етапу як раннє дитинство». Її мета — внести позитивні зміни в життя дітей  віком до п’яти років по всій Великій Британії, а також зменшити потребу в пізньому втручанні, яке лише в Англії та Вельсі складає близько 22,7 мільярда доларів державного фінансування.

Газета: 
Рубрика: