Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Велична історія і сучасні виклики

Британські медіа відзначили емоційну промову Принца Уельського
11 грудня, 2020 - 11:56
Британські медіа відзначили емоційну промову Принца Уельського. Фото Рейтер

Британські медіа звернули увагу на емоційну та сповнену вдячності до тих, хто розробив вакцину і проводить щеплення проти коронавірусу у країні, промову принца Чарльза. Він виголосив її на спеціальній службі з нагоди святкування 800-річчя собору в Солсбері.

Під час богослужіння принц Уельський зазначив: «...Протягом багатьох років віра підтримувала це місто і цю землю через багато випробувань, і зробила так багато за багато місяців пандемії, яку ми переживаємо зараз. Протягом багатьох років кожен виклик був подоланий, і це відбувається сьогодні, коли завдяки натхненній роботі всіх, хто брав участь у забезпеченні вакцинами, ми тепер отримали нову надію», цитує thecrownchronicles.co.uk. «Принц Чарльз — перший із членів королівської родини, який відверто передав подяку тим, хто брав участь у здійсненні розповсюдження вакцини проти COVID-19 у Великобританії цього тижня», — пише з цього приводу зокрема видання www.btimesonline.com.

Принц Уельський також високо оцінив громаду Солсбері після вражаючого випадку з отруєннями «Новичком». «Коли ми з дружиною відвідали Солсбері в 2018 році, ми відчули дух вашої громади, оскільки люди зіткнулися з проблемами, про які вони ніколи не думали, що зіткнуться, з засобами, про які вони ніколи не знали, — сказав він і продовжив: —  У вашій відповіді на пандемію також видно з усього, що я бачив і чув, що ви зустріли усі труднощі з ще більшою рішучістю. Ніхто, хто замислюється над цією майже неможливо красивою будівлею, не може сумніватися в тому, що ті, хто її спорудив, отримали наступників, рівних їм у рішучості».

Крім того принц Уельський і герцогиня Корнуольська відкрили спеціально вигравійований камінь на відзначення 800-ї річниці собору.

Під час королівського візиту декан Солсбері преподобний Ніколас Пападопулос прокоментував: «Ми раді, що 2020 рік завершується королівським візитом до нашої 800-ї річниці. Це випадок, коли Собор, місто та край можуть пам’ятати та дякувати за наше спільне минуле та дивитися вперед із надією та впевненістю», повідомляє www.salisburycathedral.org.uk.

Ольга ХАРЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: