Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Втома» та нечутливість до профілактики можуть змарнувати досягнення»

У Південній Кореї більшає кількість щоденних «домашніх» інфікувань COVID-19
20 листопада, 2020 - 11:59
У Південній Кореї більшає кількість щоденних «домашніх» інфікувань COVID-19. Фото Рейтер

За повідомленням Корейського агентства з контролю та профілактики захворювань, за 24 години, що закінчилися в середу опівночі, країна повідомила про 343 нові випадки коронавірусу — 293 передані місцевим шляхом та 50 імпортовані з-за кордону, повідомляє видання www.koreaherald.com.

Нові випадки інфікування продовжують з’являтися через користування повсякденними приміщеннями, такими як кафе, ресторани, караоке-зали, школи, робочі місця та криті спортивні споруди, а також лікарні та будинки престарілих, що ускладнює зусилля органів охорони здоров’я щодо виявлення та відстеження джерел інфекції.

За даними агентства, найбільша частка інфікувань, що відбулася всередині країни, за останні два тижні була в столиці країни Сеулі — 34,9 відсотка, далі — провінція Кенгі — 23,9 відсотка та провінція Канвон — 6,4 відсотка.

Міністр охорони здоров’я Парк Нунг-Ху на брифінгу, посилаючись на сплеск захворюваності, наголосив, що «втома та нечутливість до профілактики вірусної інфекції можуть зробити наші досягнення (у стримуванні поширення вірусу) марними».

Кількість випадків зараження вірусом COVID-19 на 1 мільйон людей у Південній Кореї — у  трійці найнижчих серед країн-членів Організації економічного співробітництва та розвитку, за словами Лі Сангвона, вищого чиновника з KDCA. Але рівень зараження тут зростає тривожно, сказав він.

Щоденна кількість випадків захворювання на COVID-19 у Кореї вперше за 81 день у середу перевищила 300, а 313 випадків — після чотирьох днів поспіль повідомлень про кількість щоденних випадків у діапазоні 200. Щоденне навантаження стало трицифровим з 8 листопада.

На фото: співробітники у традиційному вбранні і захисних масках під час щоденної зміни караулу королівської гвардії в палаці Кенбок у центрі Сеула.

Газета: 
Рубрика: