Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Замість міграції – вольєр

У чеському зоопарку облаштовують зимівлю 10 білих пеліканів
19 листопада, 2021 - 11:12
У чеському зоопарку облаштовують зимівлю 10 білих пеліканів

З наближенням зимових холодів у північній півкулі доглядачі зоопарку Ліберець на півночі Чехії допомагають своїм 10 великим білим пеліканам переміститися до теплішого місця. У дикій природі щоосені ці великі водоплавні птахи мігрують за тисячі миль на південь у теплі краї, але це не варіант для цих птахів, повідомляє apnews.com. Отже, оскільки температура падає з кожним днем, настав правильний час для дій для понад десятка охоронців. У вівторок вони були зайняті, переслідуючи пеліканів на двох байдарках і човні на озері, намагаючись зібрати їх і перемістити в опалювальний закритий вольєр всередині зоопарку.

Щойно пелікани вийшли на землю, доглядачі змогли зібрати їх і віднести до зимових осель. Щоб не поранити птахів, вони брали їх тільки голими руками — і це завдання не з легких, оскільки розмах крил пеліканів перевищує 3 метри, а їх вага досягає 15 кілограмів, ідеться в повідомленні агентства. Після закінчення зими птахів повертають у вольєри під відкритим небом.

До речі, Ліберецький зоопарк — найстаріший зоопарк Чеської Республіки, заснований 1904 року, і це єдиний зоопарк у Центральній Європі, де містяться білі тигри та золоті такіни. Тварини живуть у сучасних павільйонах, де для них створюють якомога природніше середовище і разом з цим відкривають відвідувачам найцікавіші сторони життя окремих тварин, інформує www.cesky-raj.info.

На фото: доглядач зоопарку ловить пелікана, щоб перемістити його в зимовий вольєр у Ліберецькому зоопарку, Чеська Республіка, 16 листопада 2021 року.

Фото Рейтер

Газета: 
Рубрика: