Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Знак уваги від королеви

Єлизавета ІІ віртуально приєдналася до відзначення 150-річчя компанії KPMG
18 грудня, 2020 - 11:51
Єлизавета ІІ віртуально приєдналася до відзначення 150-річчя компанії KPMG. Фото Рейтер

Британська королева Єлизавета ІІ здійснила віртуальний візит до KPMG з нагоди 150-ї річниці цієї фірми. Основною діяльністю компанії (представництва якої, до речі, працюють і в Києві та Львові) є надання клієнтам аудиторських та консультаційних послуг з податкових та фінансових питань. Загалом міжнародна мережа фірм-членів KPMG International об’єднує 189 000 професіоналів у понад 150 країнах світу. Королева поспілкувалася зі співробітниками компанії з Лондона, Ліверпуля, Глазго та Единбурга.

Віртуальний візит Її Величності відбувся на знак відзначення 150 років з часу заснування KPMG у 1870 році, коли сер Вільям Барклай Піт приєднався до бізнесу, та 10-річчя відтоді, як Її Величність відкрила штаб-квартиру фірми у Великобританії у діловому кварталі Лондона Кенері-Ворф.

«На початку візиту королеві було показано відео історії KPMG, яке включало історію рішучості її засновника збільшити різноманітність у професії бухгалтера. У 1924 р. Вільям Барклай Піт найняв Етель Уоттс, першу жінку, яка отримала кваліфікацію бухгалтера за результатами експертизи в ICAEW. Основна увага фірми до покращення різноманітності професійних послуг залишається основною, і сьогодні 55% її британських членів правління — жінки, а 27,3% — представники етнічних меншин», ідеться на офіційному сайті компанії home.kpmg/uk.

Білл Майкл, старший партнер і голова KPMG UK, сказав: «Для мене було надзвичайною честю провести віртуальну поїздку і привітати Королеву, щоб дати кращу інформацію про фірму сьогодні, про надзвичайних людей, які тут працюють, і про те, як ми підтримуємо клієнтів та громади по всій Великобританії у їхній відповіді на пандемію COVID-19. Я справді пишаюся тим, що за останні півтора століття ми змогли допомогти нашим клієнтам досягти своїх амбіцій щодо зростання та інвестувати в наших людей та громади. Цей рік був надзвичайним для бізнесу та суспільства. Поки ми дивимося вперед, нашій фірмі належить відігравати вирішальну роль, щоб допомогти підтримати економічне відновлення країни та допомогти бізнесу відновити свої позиції».

Під час візиту Єлизавету ІІ познайомили також з іншими колегами, зокрема Дженніфер Лі, керівницею ліверпульського офісу KPMG. Дженніфер виросла в Кенсінгтоні в Мерсісайді, одній з найбільш соціально незахищених громад у Великобританії, тож вона захоплюється соціальною мобільністю і відіграє значну роль у місцевій громаді.

Джон Маккалла-Лісі — партнер KPMG, який співпрацює з деякими найбільшими глобальними клієнтами фірми, консультуючи їх щодо злиттів та поглинань. Джон увійшов в історію цього року, коли був обраний першим членом правління KPMG UK, і очолив роботу фірми з покращення інклюзії та різноманітності. До речі, як молодий спортсмен Джон скористався підтримкою The Prince’s Trust, тож він попросив Єлизавету ІІ подякувати своєму синові та спадкоємцю принцу Чарльзу за його роботу в межах цієї благодійної організації, що змінила життя пана Джона. «Я передам це своєму синові, котрий дуже пишається ідеєю «The Prince’s Trust», яка, на мою думку, допомогла багатьом людям», — відповіла 94-річна королева.

Рейтер нагадує, що британський монарх здійснювала майже всі візити віддалено з моменту початку пандемії COVID-19 і зараз перебуває разом зі своїм чоловіком, принцом Філіпом, у Віндзорському замку, де вони проведуть Різдво.

Ольга ХАРЧЕНКО, «День»
Газета: 
Рубрика: