Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Хто покаже чемпіонат світу 2022 в Україні

30 серпня, 2022 - 16:11

Раптове закриття телеканалів «Футбол» стало несподіванкою для української спортивної громадськості. Серед безлічі питань, пов'язаних із цією малоприємною подією, особняком стоїть наступне — де тепер дивитися чемпіонат світу 2022? Планувалося, що саме «Футболи» транслюватимуть турнір у повному обсязі. Тепер доведеться шукати інші варіанти.

Права на показ мундіалю належать каналу «Перший», який раніше підписав угоду про надання субліцензії з вже ліквідованою НТКУ. У нинішній ситуації, коли договір анульовано, головними претендентами на повномасштабне висвітлення ЧС називають Setanta Sports та MEGOGO. Якщо чутки виправдаються, то незалежно від вибору транслятора контент не буде загальнодоступним. Для перегляду сервісу MEGOGO потрібно оформити передплату. Setanta Sports є в пакетах окремих кабельних операторів, але теж далеко не скрізь.

Найімовірнішим виглядає змішаний варіант показу чемпіонату світу 2022 на телеканалі «Перший» та сайті «Суспільне.Медіа.Спорт». У цьому випадку глядачі зможуть побачити по телебаченню лише частину матчів, решту доведеться дивитися в інтернеті. Подібний формат використовувався, наприклад, на лютневому Євро з футзалу. Онлайн-трансляції будуть безплатними, але для багатьох людей старшого віку, які звикли до ТБ, такий варіант явно не виглядає вдалим рішенням. Загалом доведеться почекати, яким буде остаточне рішення власника прав.

Результати футболу: фаворити ЧС-2022

До старту мундіалю в Катарі залишилося трохи більше ніж 3 місяці. Відомо, що передбачати результати футболу задовго до старту турніру — заняття невдячне, але мало хто з уболівальників та спеціалістів відмовляє собі у цьому задоволенні. Отже, основні фаворити турніру:

Франція. Чинні чемпіони мають чудовий склад і досвідченого тренера, що вже приводив їх до перемоги на ЧС.

Німеччина. У якому б стані не знаходилася німецька команда, вона завжди є одним із головних претендентів на титул.

Бразилія. Все сказане про Німеччину повною мірою стосується і бразильців.

Іспанія. Після довгоочікуваного тріумфу у 2010 році іспанці знову почали буксувати на ранніх стадіях плей-офф мундіалю і мають намір це виправити.

Аргентина. Перемога в Копа Америка стала знаковою для Ліонеля Мессі, але немає жодних сумнівів у тому, що легенда хоче виграти зі збірною і значно важливіший трофей.

Бельгія. Для багатьох гравців «золотого» покоління це останній шанс запам'ятатися не лише стабільно високими результатами футболу, а й чемпіонським титулом.

Англія. Півфінал ЧС-2018, фінал Євро-2022 — англійцям для перемоги потрібно лише продовжити прогресувати.

Також завжди готові здивувати Португалія, Нідерланди та Хорватія. Збірна України, на жаль, знову не потрапила на турнір, поступившись путівкою у вирішальному матчі Уельсу.

Автор sport.ua: Сергій Циба