Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Цього року параолімпійська збірна України — найбільша з часів незалежності

21 серпня, 2012 - 00:00
ФОТО УНІАН

На днях у Києві відбулася урочиста презентація складу Національної параолімпійської збірної України на XІV літніх Параолімпійських іграх, які проходитимуть у Лондоні з 29 серпня по 9 вересня.

До складу команди увійшли 155 спортсменів із 24 областей України, які змагатимуться у дванадцяти видах спорту. Загалом команда налічує 232 особи. У порівнянні зі складом команди на іграх у Пекіні, склад цьогорічної збірної оновився на 41% — у ній 64 нові атлети.

Від збірної очікують традиційно хороших результатів, бо саме параолімпійці стабільно демонструють кращі результати та привозять Україні більше медалей, ніж олімпійці.

«Я думаю, параолімпійці так добре виступають тому, що у них сильна мотивація — шанс вирватися з тієї ситуації, у якій вони живуть. В Україні, на жаль, сьогодні не створено необхідних умов для активного повсякденного життя людям із особливими потребами. Але вони можуть реалізувати себе через спорт. Це хороша можливість заробити, знайти себе, проявити свої можливості», — пояснив «Дню» Денис Силантьєв «феномен параолімпійців».

Газета: 
Рубрика: