Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Флейта і гітара

13 січня солісти Національної філармонії України Юрій Шутко та Андрій Остапенко запросять на цікаву онлайн-програму
11 січня, 2021 - 19:21
ФОТО НАДАНО НАЦІОНАЛЬНОЮ ФІЛАРМОНІЄЮ УКРАЇНИ

Через локдаун проводити наживо  творчі акції до 25 січня не можна, але митці вирішили зробити подарунки меломанам і пропонують послухати і подивитися у режимі онлайн  оригінальні вечори. Так, знані музиканти: флейтист Юрій Шутко (на фото)  та гітарист Андрій Остапенко представлять програму під  назвою «Duetto concertanto» (Концертний дует). Звучатимуть сонати для флейти та гітари Георга Фрідріха Генделя та Теодора Гауде.

— Німецький гітарист і композитор Теодор Гауде за професією був торговим агентом. Але певний час виступав як гітарист, оскільки гру на гітарі він вивчав у Парижі. Гауде-композитор написав понад 80 творів для гітари соло, для гітари та камерного оркестру і не лише. Теодор багато подорожував із гастрольними виступами. Наприклад, 1814-го артист мав концерт й у Санкт-Петербурзі. Пізніше, після тяжкої хвороби, Гауде присвятив себе педагогічній діяльності, — нагадує пресс-секретарка Національної філармонії. Ілона ТАМІЛІНА. —  Андрій Остапенко грає на гітарі «Artista Membrane», яку зробив всесвітньо відомий німецький гітарний майстер ДітерХопф. Відомо, що вже понад три століття родина Хопф виготовляє чудові струнні інструменти, точніше — від 1655-го. Звісно, за цей час накопичено безцінний досвід, який гідно оцінили видатні музиканти світу.

Від 1999-го Юрій Шутко — єдиний в Україні, хто грає на золотій флейті японської фірми «SANKYO»! Він є українським артистом-представником цього бренда, що спеціалізується на випуску концертних інструментів для сольних виступів всесвітньо відомих музикантів-флейтистів.

Доступ до онлайн трансляції: https://bit.ly/2JpUkQB

Газета: 
Рубрика: