Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Iлларія вперше виступила у Канаді

Принципова позиція популярної співачки — тільки український репертуар!
5 серпня, 2016 - 11:18
ФОТО З САЙТА STAR-ONE.COM.UA

Ілларія (справжнє ім’я Катерина Ігорівна Прищепа) — українська співачка з грецьким корінням, композитор та поетеса; солістка власного музичного проекту ILLARIA (сценічне псевдо означає «Та, що несе світло»). Мільйонам телеглядачів самобутня вокалістка запам’яталася 2012 року як учасниця шоу «Голос країни-2» (команда Олега Скрипки). Нині у її творчому доробку три студійні альбоми: «Вільна», «13 місяців» і «Подих», записаний  разом із Alex Nademski.

На гастролі до Канади Ілларію запросили представники української громади. Вона взяла участь як хедлайнер на конкурсі Miss Ukrainian Canada, який проводився у Торонто, а потім виступала на фестивалі Capital Ukrainian Festival (Оттава), де представила нову програму «Я жива», а також заспівала на біс кілька народних пісень у сучасній інтерпретації. Так, легендарний «Цвіте терен» публіка співала разом з Ілларією. Після концерту, який пройшов з аншлагом, співачка зізналася: «Для мене як для музиканта немає більшої насолоди, ніж співати разом із залою, та коли одну з моїх найулюбленіших народних пісень українці в Канаді співали чистим багатоголоссям, я відчула себе у храмі й ледь стримала сльози...» Дуже тепло слухачі сприйняли й її нові кліпи «Я жива» та I’m alive (режисером цих версій став дизайнер Олексій Залевський). Нагадаємо, прем’єра відео та презентація нового шоу відбулася в червні у Києві. Тепер коло шанувальників  прекрасного голосу Ілларії розширилося за океаном.

На гастролі до іншого континенту українську зірку супроводжувала її родина: чоловік Сергій Середа та їхня дев’ятимісячна донька Соломія. Як зізналася співачка, ці гастролі надихнули її на нові пісні.

Аліса АНТОНЕНКО
Газета: 
Рубрика: