Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Карла Бруні про минуле

Перша леді Франції завершила працювати над новим альбомом
6 червня, 2008 - 00:00
КАРЛА БРУНІ-САРКОЗІ

Через кілька тижнів він з’явиться в продажу і, без сумніву, стане хітом музично- політичного сезону. До альбому увійшли 14 пісень, причому для більшості Карла Бруні-Саркозі сама написала і тексти, і музику. Одна з них — плід спільної творчості з модним письменником Мішелем Уельбеком, а інша — з популярним співаком Жюльєном Клером. Є на диску і пісенька «Мій наркотик». Щоправда, йдеться не про популярний серед богеми кокаїн, а про одне з колишніх любовних захоплень Карли, яких до зустрічі з Саркозі було чимало, пишуть izvestia.ru. Вона назвала диск «Наче нічого не сталося», присвятивши його пам’яті брата — фотографа Вірджініо, померлого від раку два роки тому. Всі прибутки від продажу — а вони, мабуть, виявляться значними — співачка передасть доброчинним організаціям.

Це вже третій альбом 40 річної Карли,колишньої топ-моделі, чиї особисті статки оцінюються в кілька мільйонів євро. Її хрещеним батьком у шансоні став Жюльєн Клер, якому вона ще в 1990-і роки читала свої вірші. Вражений музичністю звучання, він, імпровізуючи, наспівав їх і порадив талановитій дівчині самій скласти музику.

2002 року Бруні дебютувала альбомом «Хтось мені сказав», який розійшовся тиражем у два мільйони примірників. На початку минулого року вийшов другий диск Карли — «Жодних обіцянок». Він користувався меншим попитом, але з 500 тисячами проданих копій увійшов до першої п’ятірки CD-бестселерів.

«У її творчості немає жодної фальшивої ноти», — захоплювався тоді один з критиків. «Можливо, одного разу я стану справжнім поетом? — відверто казала Карла. — Чи великою співачкою?» Але ці питання вона ставила собі до доленосної зустрічі з Ніколя Саркозі. Перша леді Франції не збирається в майбутньому виступати на сцені з гітарою. Щоправда, має намір брати участь у популярній телепрограмі «Хай живе неділя!»

Популярність нового глави держави і за сумісництвом новоспеченого чоловіка у Франції стрімко падає, однак його шлюб iз красунею Карлою поки що складається вельми вдало. Якщо раніше Саркозі надавав перевагу невибагливому товариству рокера Джонні Холлідея, коміка Крістіана Клав’є чи актора Жана Рено, то Карла познайомила його зі своїми високоінтелектуальними друзями — письменниками, художниками, філософами. Нещодавно вона навіть зводила Ніколя до театру «Комеді Франсез», де він — якщо вірити злим язикам — ніколи раніше не бував...

Юрій КОВАЛЕНКО
Газета: 
Рубрика: