Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Концерт для України»

15 березня, 2022 - 12:07

В ніч з понеділка на вівторок, 15 березня о 0:00 за київським часом, Українське Радіо в прямому ефірі транслювало  програму з «Метрополітен-опера».

Ведучими трансляції були  кияни  Ірина Славінська та Дмитро Хоркін.

Спеціальна 70-хвилинна програма під назвою  "Концерт для України" була

підготовлена одним з найвизначніших оперних театрів світу на знак солідарності з народом України. Вона  розпочалася з виконання Гімну України, потім пролунала "Молитва за Україну" Валентина Сильвестрова, а також твори Семюела Барбера, Джузеппе Верді, Ріхарда Штрауса та Людвіга ван Бетховена.

Диригував концертом Головний диригент та музичний керівник «Метрополітен-опера» Яннік Незе-Сеґен. Зіркові солісти: Ліз Давідсен, Ельза ван ден Хівер, Джеймі Бартон, Пьотр Бечала та Раян Спідо Ґрін.

"Музика справді має силу зцілювати, і я сподіваюся, що цей спеціальний концерт продемонструє нашу непохитну підтримку стражденного народу України, — сказав маестро Незе-Сеґен. — У часи кризи так важливо, щоб митці об’єднувалися та давали розраду й натхнення через нашу роботу".

"Ми сподіваємося, що наш виступ надасть певну художню втіху та надихне чуйних людей у всьому світі робити пожертви", — додав генеральний директор «Метрополітен-опера» Пітер Ґелб.

"Концерт для України" наживо також транслювали декілька десятків радіостанцій по всьому світі, плвідомляє suspilne.ua. А всі отримані з продажу квитків гроші передадуть на заходи з надання допомоги Україні.

"Ми із задоволенням долучаємося до трансляції концерту Метрополітен-опера. Для нас дуже важливо, щоб слухачі не тільки отримували оперативну інформацію, а й відчували підтримку, в тому числі через міжнародні мистецькі акції солідарності. Українці сьогодні платять надзвичайно високу ціну за право жити вільним життям та бути частиною європейського цивілізаційного простору, і такі заходи — важливе для нас свідчення того, що ми маємо підтримку на цьому шляху", — прокоментував виконавчий продюсер Першого каналу Українського Радіо Юрій Табаченко.

Нагадаємо, починаючи з 22 лютого Українське Радіо транслює безперервний цілодобовий інформаційний марафон. 24 години на добу прямоефірне мовлення надає слухачам найактуальнішу і найточнішу інформацію про оборону країни. В гостях та у прямому включенні в марафоні — воєнні аналітики, керівні державні особи та провідні експерти з актуальних галузей воєнного часу. Найбільша кореспондентська мережа в усіх регіонах України спрямувала всі сили, аби повідомляти перевірені новини з перших рук, безпосередньо з місць подій.

Рубрика: