Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

«Королівський цирк»

12 листопада, 1998 - 00:00

Принц Чарльз і його теперішня подруга Каміла Паркер Боулз публічно виступили зі спільною заявою, в якій відмежувалися від нещодавно опублікованої книжки Пенні Джунор «Чарльз: жертва чи нападник?» «Ця книжка, — говориться в заяві, — ніколи не була нами авторизована, замовлена чи схвалена. Ми вважаємо, що всі приватні й особисті подробиці, які стосуються цієї справи, мають лишатись приватними й суто особистими. Саме тому ми заперечуємо будь-яку свою причетність до появи цієї книжки».

Тим часом Ентоні Голден, інший біограф принца Чарльза, стверджує, що не вірить у ці запевняння: «Книга містить занадто багато подробиць, які пані Джунор могла отримати лише від дуже близьких до принца людей або ж від нього самого... Я не можу це інтерпретувати інакше, як нечесну спробу очорнити пам'ять небіжчиці та підсушити доволі підмочену репутацію принца Чарльза».

Серед подробиць, які висвітлює Пенні Джунор у своїй книзі, є, зокрема, розповідь про нічні дзвінки з погрозами вбивства, які начебто робила принцеса Діана до пані Боулз. Та найбільше обурення прихильників принцеси викликало твердження авторки про те, що принцеса нібито першою порушила подружню вірність, завівши роман зі своїм особистим охоронцем Баррі Маннакі. Ні підтвердити, ні спростувати це твердження ніхто не може, оскільки Баррі, як і Діана, загинув кілька років тому в іншій дорожній пригоді — розбившись на мотоциклі.

№217 12.11.98 «День»

При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Геннадій ГАМАЛІЙ, «День»
Газета: 
Рубрика: