Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / Культура

30 серпня, 2012 - 00:00

Х’ю Лорі відмовився зніматися в «Робокопі»

Популярному акторові пропонували зіграти одного з негативних персонажів — голову корпорації Omni Corp, що фінансує створення робота-поліцейського. Х’ю Лорі відмовився зніматися в римейку «Робокопа», повідомляється на сайті Deadline. Наразі компанія MGM займається пошуком акторів, які могли б замінити Х’ю. Згідно з існуючими даними, як один із кандидатів на роль розглядається Клайв Овен. Самого робота-поліцейського в новій версії «Робокопа» зіграє Юель Кіннаман («Дівчина з тату дракона», «Фантом», «Код доступу «Кейптаун»», серіал «Вбивство»). Крім того, у фільмі зніметься Гарі Олдмен (він виконає роль ученого, що створив Робокопа), Семюель Л. Джексон, Джей Барушель, Еббі Корніш та Джекі Ерл Хейлі. Постановкою римейку займатиметься Жозе Паділья («Елітний загін», «Елітний загін: Ворог усередині»). Зйомки «Робокопа» мають розпочатися в Торонто у вересні 2012 року, а вихід фільму в прокат заплановано на 2013 рік. Оригінального «Робокопа» було поставлено Полом Верховеном, а на екрани він вийшов 1987 року. Головну роль у цій стрічці виконав Пітер Веллер. Сиквели послідували 1990-го і 1993-го років.

Століття перебування Нефертіті в Німеччині відсвяткують виставкою

Єгипетський музей у Берліні планує відсвяткувати століття з дня, коли було знайдено бюст цариці Нефертіті, спеціальною виставкою. Як повідомляє Associated Press, на експозиції під назвою «У світлі Амарни» буде виставлено близько 600 об’єктів із запасників музею, які було знайдено під час розкопок Амарни в тому ж місці, де й бюст Нефертіті. Близько 200 артефактів, що дають уявлення про буденне життя древніх єгиптян, до виставки буде відреставровано. Експозиція відкриється 6 грудня і триватиме до квітня 2013 року. lenta.ru нагадує, що Нефертіті була дружиною фараона Вісімнадцятої династії Аменхотепа IV (Ехнатона), який правив у другій половині XIV століття до н. е. Вік бюста давньоєгипетської цариці — приблизно 3300 років. Імовірно, його було виготовлено скульптором Тутмосом 1345 року до н. е. Бюст Нефертіті було знайдено 1912 року німецьким археологом Людвігом Борхардтом, який проводив розкопки Ахетатона, столиці фараона-реформатора Ехнатона. Борхардт вивіз знахідку до Німеччини 1913 року. Єгипетська влада кілька разів робила спробу повернути бюст, проте німці відкидають претензії щодо Нефертіті. Колекція Єгипетського музею з 2009 року розташовується в Новому музеї, який було реконструйовано на Музейному острові британським архітектором Девідом Чипперфілдом.

Нова кіноісторія про п’ятого прокуратора Іудеї

Кінокомпанія Warner Bros. вирішила розповісти історію п’ятого прокуратора Іудеї Понтія Пілата і придбала сценарій Віри Бласі («Імператор»), повідомляє Collider. Герой майбутнього епіку більш відомий як біблійний персонаж — він засудив на розп’яття Ісуса Христа, а фраза, яку він сказав: «Я вмиваю руки», стала крилатою. З другого боку, Пілат — реальна історична особа, що правила в римській провінції Іудеї з 26 по 36 роки н. е. Із цієї точки зору Брасі й писала сценарій — вона десять років вивчала документи, що збереглися, і прослідкувала все життя свого героя з раннього дитинства. Сама вона зауважила, що сценарій на 80 відсотків складається з історичних фактів, а 20, що залишилися, — додані для більшого драматизму, пише gazeta.ru. Проте Пілат уже був вшанований тим, що потрапив на екран, — щоправда, найчастіше це було в контексті історії розп’яття Христа; він співав у мюзиклі «Ісус Христос — суперзірка», був смішним в «Житті Браяна по Монті Пайтон» і жорстоким у того ж Гібсона в «Пристрастях Христових». 1962 року вийшов франко-італійський фільм «Понтій Пілат», де прокуратора зіграв відомий Жан Маре.

Рейтинг найбагатших барабанщиків світу

Колишнього ударника The Beatles Рінго Старр визнано найбагатшим барабанщиком у світі. Його статки оцінюються в 300 мільйонів доларів. Підрахунки фінансового добробуту музикантів провів сайт Celebritynetworth.com, що склав рейтинг за підсумками оцінювання 30 найбагатших ударників. Друге місце посів учасник Genesis та сольний виконавець Філ Коллінз із 250 мільйонами доларів. Замикає трійку лідерів фронтмен Foo Fighters та экс-ударник Nirvana Дейв Грол (225 мільйонів доларів). У першу десятку також потрапили барабанщики Eagles, Metallica, The Rolling Stones, U2, Queen, Aerosmith та Red Hot Chili Peppers. Рейтинг видання було складено на основі даних про зарплати, контракти і накопичення музикантів із відкритих джерел.

Газета: 
Рубрика: