Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / Культура

23 травня, 2012 - 00:00

Вадим Перельман зніме серіал

Компанія Weit Media розпочала зйомки десятисерійного телевізійного фільму «Попіл» за сценарієм Едуарда Багірова. Сюжет наразі утримується в таємниці, відомо лише, що дія відбувається з 1938 по 1948 рр. і охоплює ключові події цього часу, повідомляє ria.ru. Режисером став автор фільму «Будинок з піску й туману» Вадим Перельман. У серіалі знімаються багато відомих акторів: Володимир Машков, Євгеній Миронов, Олена Лядова, Сергій Гармаш, Чулпан Хаматова, Андрій Смоляков, Петро Мамонов, Ірина Розанова, Сергій Чонішвілі та Павло Дерев’янко.

До Дня Києва покажуть вогняне шоу

25 і 26 травня в Києві відбудеться міжнародний Фестиваль вогню, у якому беруть участь артисти-піротехніки й провідні майстри циркового мистецтва. Програма включає виступи театрів і сольних виконавців з Франції, Німеччини, Чехії, Литви, а також країн СНД. Стартує фестиваль 25 травня о 19.00 у Маріїнському парку святковою карнавальною ходою. У ній візьмуть участь понад 500 артистів: ходулісти, жонглери, танцівники, акробати й артисти вогняного жанру потішать глядачів своїми трюками. А гості з Франції, колектив Mandalights, представлять шоу «Скляні ельфи». 26 травня фестиваль продовжиться на стадіоні «Спартак». З 15.00 до 21.00 можна відвідати урок у школі барабанщиків і побувати на ярмарку вогняного й циркового реквізиту. На спеціальній сцені пройдуть виступи артистів сучасного циркового мистецтва, які в Україні рідко можна побачити на відкритих майданчиках. А найбільш видовищне вогняне шоу року розпочнеться о 21.00. Містерію вогню та світла глядачам продемонструють яскраві представники європейської вогняної сцени — театри Mandalights (Франція), Fire Circle (Литва), Amanitas (Чехія) і сольні виконавці Kyle McLean (Німеччина) і Meast (Франція). Також своє вміння володіти вогнем покажуть колективи «Фалькор» (Росія), EastFire (Україна), Etere (Білорусь), «Проти Ночі» (Україна), Elemental (Білорусь), «КОТ» (Україна). Після закінчення вечірньої програми спеціально до Дня Києва буде встановлено рекорд для Книги рекордів України — одночасний виступ з вогнем найбільшої кількості артистів, повідомляє Олена ПЕЛИМСЬКА.

На Одеський кінофестиваль приїде донька Чапліна

Почесним гостем Одеського міжнародного кінофестивалю стане донька Чарлі Чапліна та онука нобелівського лауреата Юджина О’Ніла актриса Джеральдін Чаплін. 14 липня вона відкриє показ «Вогнів великого міста» на Потьомкінських сходах разом із онуком Чапліна Чаком Систоварісом, повідомляє прес-служба ОМКФ. У восьмирічному віці, дебютувавши у фільмі свого батька «Вогні рампи», Джеральдін усе ж вирішила робити кар’єру як танцівниця Англійського Королівського балету. Після трьох років Королівської балетної школи вона почала виступати на театральній сцені Парижа. Потім Джеральдін помітив режисер Девід Лін, який запросив її на роль Тоні у своїй картині «Доктор Живаго». До того ж вона знімалася у таких режисерів, як Роберт Олтмен («Нешвілл»), Педро Альмодовар («Поговори з нею») і грала на Бродвеї. 1992 року їй дісталася роль власної бабусі Ханни в біографічному фільмі «Чаплін». Із іспанським режисером Карлосом Саурою її довгий час зв’язували творчі й особисті стосунки. Нагадаємо, що Одеський кінофестиваль цього року триватиме з 13 по 21 липня. Кіноперегляд буде проходити в Театрі музичної комедії. До речі, глядачі самі визначать, кому дістанеться гран-прі фестивалю в рамках головного Міжнародного конкурсу.

Газета: 
Рубрика: