Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / КУЛЬТУРА

24 грудня, 2008 - 00:00

Скульптури зі... скотчу

У Токійському музеї Неріма відкрилася незвичайна виставка. Художник Рюо Сехата запропонував 50 скульптур, створених зі звичайного канцелярського скотчу. На створення експозиції витрачено понад чотири тисячі рулонів клейкої стрічки та два роки копіткої праці, повідомляють РІА «Новости». Деякі відвідувачі виставки були здивовані тим, що для створення статуй використана тільки липка стрічка. «Я 20 років пропрацювала в магазині канцелярських товарів і поняття не мала, що звичайний скотч можна використати таким чином, — говорить одна з відвідувачок виставки. — Мені ніколи навіть не спадало на думку, що це може бути мистецтвом». Оволодіти оригінальною технікою під силу кожному, вважає художник. Рюо Сехата із задоволенням проводить майстер-класи для всіх бажаючих.

Невдаха Мадонна

Новий сингл поп-співачки Мадонни Miles Away з альбому Hard Candy визнаний найбільш невдалим релізом за всю її кар’єру, пише lenta.ru, посилаючись на видання Daily Telergraph. Так, композиція стартувала в британському чарті тільки з 39 позиції. В Miles Away розповідається про взаємовідносини Мадонни з її колишнім чоловіком, британським кінорежисером Гаєм Річі. Нагадаємо, пара офіційно розлучилася 21 листопада. Miles Away стала першою за 24 роки піснею Мадонни, якій не вдалося потрапити до топ-20. Подібна історія сталася зі співачкою в 1984 році, коли її сингл Borderline дебютував у топ-переліку тільки на 56 місці, однак після перевидання в 1986 році пісня посіла друге місце в чарті.

Кідман-домогосподарка

Відома актриса заявила, що більше не зацікавлена в роботі в кіно і збирається зосередитися на своїй сім’ї. Як стверджує ресурс WorstPreviews, про це Ніколь Кідман повідомила в одному з останніх своїх інтерв’ю. «Я маю сказати, мене це більше не цікавить. Я розумію, що подібні заяви з моїх вуст звучать дивно, проте... Мені 41 рік, і я дуже щаслива бути в Теннессі з моєю дитиною та чоловіком. Я по натурі творча людина, і якимось чином прагнення до творчості повинно виявлятися, але я не відчуваю більше тієї пекучої потреби, яка була раніше», — зізналася актриса. Ніколь Кідман додала, що змирилася з тим, що відбувається зараз, і її цілком влаштовує нинішній стан. Справедливості заради варто сказати, що всі останні фільми з участю колись найбільш високооплачуваної актриси світу провалилися в північноамериканському прокаті. Така ж доля спіткала останню картину «Австралія». При 130-мільйонному бюджеті фільм зібрав близько 40 мільйонів. Lenta.ru нагадує, що нещодавно журнал Forbes назвав Ніколь Кідман найбільш переоціненою голівудською актрисою.

Мандарин для «Залізної людини»

Головного лиходія на прізвисько Мандарин у продовженні фільму «Залізна людина» зіграє актор Джон Чо, який отримав популярність після виходу фільму «Гарольд і Кумар ідуть у відрив», повідомляє lenta.ru, посилаючись на ресурс EW!, посилаючись на інсайдерську інформацію. Актору Томі Чонгу дісталася роль батька Мандарина, який, за сюжетом коміксів Marvel, стверджує, що саме він стоїть за всіма геніальними винаходами Ховарда Старка, батька Залізної Людини Тоні Старка. Офіційне оголошення імен акторів, задіяних у проекті, відбудеться на виставці Comic-Con, яка пройде 2009 року. Нагадаємо, що раніше повідомлялося ще про одне кадрове рішення. Анонімні джерела в кіностудії стверджували, що Джон Фавро запропонував роль Ховарда Старка Тіму Роббінсу. Фільм «Залізна людина-2» вийде в прокат 2010 року.

Газета: 
Рубрика: