Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Коротко / КУЛЬТУРА

23 листопада, 2006 - 00:00

Романси для Надії

24 та 25 листопада в Українському домі відбудуться благодійні концерти відомої київської виконавиці романсів Ольги Богомолець. Програму «Нас двоє» співачка присвячує пам'яті відомої української правозахисниці Надії Світличної, яка була хрещеною матір'ю О. Богомолець. У концертній програмі прозвучать нові і вже добре відомі пісні Ольги, які полюбили слухачі. На концерті крім Богомолець виступить відомий український бард Ігор Жук. Усі кошти, отримані від концерту, будуть передані на спорудження пам'ятника Надії Світличній.

Нагадаємо, що Ольга Богомолець є не лише знаною виконавицею романсів, а ще дуже відомим лікарем-дерматологом (головний лікар Клініки лазерної медицини), вона також очолює комісію Київради з питань охорони здоров'я та соціального захисту.

Мікромініатюри від Миколи Сядристого

15 нових робіт автора найменшої у світі книжки — «Кобзаря» Тараса Шевченка та мікродвигуна, що у двадцятеро менший за макове зернятко (!) демонструють у виставковому павільйоні «Дивосвіт», повідомляє kultura.net.ua. Серед нових творів Миколи Сядристого — «Караван верблюдів» у вушку голки, «Дівчина» — на носі у комара та найменший у світі напис — автограф художника, виконаний на зрізі людської волосини.

«Вільний танець»

Таку назву має міжнародний фестиваль, що проходить у Києві. Взяти участь у майстер-класах під керівництвом провідних хореографів можуть як танцівники- професіонали, так і початківці у цій справі, повідомляє 5tv.com.ua. Найбільший інтерес серед молоді викликали показові навчання з хіп-хопу та хореографічної імпровізації. За допомогою останньої, на думку організаторів фестивалю, партнери по танцю пізнають один одного краще та швидше, ніж при звичному спілкуванні. Після виступів у Києві провідні хореографи поїдуть до Дніпропетровська, де теж проведуть кілька майстер-класів. Заключним етапом фестивалю стануть сольні перформенси гостей з-за кордону.

Газета: 
Рубрика: