Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Мелодії та ритми «Млина»

1 листопада, 2013 - 12:31
ФЕСТИВАЛЬ ВІДКРИЄ ВИСТАВА «ЛІСОВА ПІСНЯ» ЛЕСІ УКРАЇНКИ (РЕЖИСЕР — АНДРІЙ ПРИХОДЬКО) — У ПОСТАНОВЦІ ЛЬВІВСЬКОГО ТЕАТРУ ІМЕНІ ЛЕСЯ КУРБАСА / ФОТО З САЙТА ZAXID.NET

Сьогодні в Києві стартує арт-фестиваль міст України. «Млин» має на меті не лише знайомити столичну публіку з мистецьким життям  провінції, а й оживити в нашій країні фестивальний рух. Арт-фестиваль представить «леву частку» українського мистецтва — до Києва приїдуть митці та театральні колективи зі Львова. 1 листопада «Млин» відкриється «Лісовою піснею» Лесі Українки (режисер — Андрій Приходько), виставою Львівського театру імені Леся Курбаса, яка уже побувала в Києві, й за оцінкою столичних рецензентів є чи не найбільш визначним театральним явищем минулого сезону.

У афіші фесту також  значаться вистави «Так сказав Заратурстра» (п’єса Кліма, написана за мотивами однойменного твору Фрідріха Ніцше), «Формула екстази» за поетичними творами Богдана-Ігоря Антонича  керованого Володимиром Кучинським театрального колективу, «Вишневий сад» А.Чехова, «Три любові» А. Дункан та І.Шнейдера (Театр ім. М.Заньковецької), «Серенада» С.Мрожека (народний драматичний театр «МИ»).

У програмі «Млина» заплановано зустріч із львівською поетесою, видавцем Мар’яною Савкою, читка п’єси Андрія Бондаренка «Зустріч одногрупників». Завершиться фестиваль 4 грудня прем’єрою нової програми Мар’яни Садовської , львівської співачки, акторки, яка нині живе в Німеччині. Представлена на фестивалі програма Cut The Cord, яка зроблена у співпраці з Крістіаном Томе, поєднує в собі традиційні українські, індійські мелодії та ритими і сучасну західну музику. Виступ співачки стане прикладом того, як можна поєднувати у своїй творчості та житті надбання культури Заходу та Сходу.

Вадим ДИШКАНТ
Газета: 
Рубрика: