Коли надія перевищує страх, то вона породжує відвагу.
Георгій Кониський, український письменник, проповідник, церковний і культурний діяч

Сама досконалість!

Нині в Україні, Молдові та Білорусі триває велике турне балету «Сухішвілі»
5 лютого, 2015 - 11:32
«Сухішвілі»
ФОТО ЄВГЕНА КРАВСА, ЛЬВІВ

Ці гастролі присвячені 70-річчю заснування прославленого колективу. Нагадаємо, Національний балет Грузії «Сухішвілі» був заснований 1945 року Іліко Сухішвілі та Ніно Рамішвілі, які стали партнерами не лише на сцені, але і в житті. «Сухішвілі» став першим професійним танцювальним ансамблем Грузії, на прикладі якого потім створювалися інші танцювальні ансамблі. Зараз балетом керує вже трете покоління творчої династії — Ніно і Іліко Сухишвілі. На сцені виступають 100 артистів (танцівників і музикантів оркестру). Програма — краще з кращого із величезної скарбниці доробку грузинських майстрів.

«Спробуйте стрибнути, згрупувавшись у повітрі. Потім впадіть на підлогу прямо на коліна і схопіться знов, щоб повторити все ще раз і ще раз! Виконайте обертання на пальцях у м’яких чоботях з такою швидкістю, щоб ніхто не розгледів вашого обличчя. Та одразу ж обертайтеся на колінах по периметру сцени...», — так із захватом написав рецензент The Washington Post (США), побувавши на одному з концертів.

Кожен номер — сама досконалість! Танцівники демонструють союз чоловічий бравади і жіночої граціозності, а віртуозні «па» виконавців навіть кидають виклик законам гравітації. Феєрично майстри виступили у Львові (див. фото), 5 лютого глядачі чекатимуть у Тернополі, у п’ятницю побачать у Вінниці, 10 лютого — в Одесі, а у березня (6, 7, 8) балет «Сухішвілі» дадуть аж три концерти у нашій столиці (Палац «Україна»).

Аліса АНТОНЕНКО
Газета: 
Рубрика: